- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Француска: Војници западних држава ипак могу бити послати у Украјину

© AFP 2023 / SYLVAIN THOMASФранцуски легионари
Француски легионари - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
Пратите нас
Француска сматра да би западни војници могли бити послати у Украјину ради пружања неких видова помоћи, али то не подразумева њихово учешће у сукобу, саопштио је француски министар спољних послова Стефан Сежурне на седници Народне скупштине (доњег дома парламента) републике.

„Морамо предвидети нове акције подршке Украјини које би испуниле конкретне захтеве. Мислим, на деминирање, сајбер претње, производњу оружју на лицу места, на територији Украјине. Неке од ових акција могу захтевати присуство на украјинској територији, без учешћа у сукобу. Ништа се не може искључити, а данас је то став председника републике“, рекао је Сежурне.

Подсетимо, председник Француске је на прес конференцији после састанка посвећеног подршци Украјине изјавио да се не може искључити могућност слања снага у Украјину, мада о томе нема консензуса међу европским лидерима.
Претходно, изјава француског председника Емануела Макрон да се не може искључити могућност слања снага у Украјину како Русија не би добила рат изазвала је буру реакција међу опозиционим политичарима у Француској.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала