- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срећан крај саге „Северина“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКсандер Северина, нови фудбалер Партизана
Ксандер Северина, нови фудбалер Партизана - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
Пратите нас
Ксандер Северина, холандски фудбалер, вратио се у Београд и поново тренира са Партизаном.
Северина је пре неколико дана самоиницијативно напустио клуб и престоницу Србије, наводно због новчаних дуговања.
Северина је после неколико дана одсуства постигао договор са клубом и вратио се у Београд, ставивши се поново на располагање тренеру Игору Дуљају.
Крилни нападач је по повратку обавио тренинг са првим тимом, засад није познато да ли ће бити дисциплински санкционисан.
Уколико до тога не дође, Северина би могао да конкурише за тим Партизана већ за наредну утакмицу у Суперлиги Србије, против панчевачног Железничара.
"Знате како, за многе ствари је довољан разговор. Мора да се прича са играчима. Ја када сам дочекивао играче на аеродрому, правио се циркус од тога, тренер Партизана дочекује играче, води их на прегледе, тамо-амо. Важно је да им поклоните пажњу. Никада не знате, ако постоји проблем, можете разговором да све решите. Морамо да знамо шта се њима дешава. Кад смо се вратили, чуо сам да наш играч живи и даље у СЦ Телеоптик. Дакле, 20 дана. Или смо неодговорни, неспособни, 20 дана је прошло, да ли је нађен стан... Не може неко да ми каже, "еј, недељом не радим, моје радно време је понедељак-петак", рекао је тренер Партизана Игор Дуљај по објављивању информације да је Северина напустио клуб.
Огласио се потом и генерални директор клуба Милош Вазура.
"Северина је јуче био на тренингу и оно што желим да нагласим је да му се не дугује ниједна плата. Данас се није појавио на тренингу, чекамо да видимо у чему је проблем. Чули смо се са његовим менаџером и нема основа за раскид. Надам се да ће све бити у реду. Једино што му се дугује је бонус у износу од 25.000 евра, али понављам, то није основ за раскид уговора. Ако се не појави на тренингу, биће кажњен од стране клуба, као што је био случај са Дијабатеом", рекао је Вазура.
Северина је летос стигао у клуб као велико појачање, игра на позицији крилног нападача, има 22 године, наступа за репрезентацију Курасаа, иако је рођен у Холандији, а претходно је био члан екипе Хага.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала