- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешић: Тимска одбрана и 20 асистенција – мотивација за Олимпијске игре

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
Пратите нас
Светислав Пешић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, после друге победе у квалификацијама за Европско првенство, истакао је неколико детаља за које верује да су одлучили резултат дуела са Грузијом на гостујућем терену.
Кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
СПОРТ
Србија без грешке – победа и над Џикићевом Грузијом
Србија је у Тбилисију савладала Грузију резултатом 76:63 и стигла до друге победе у квалификационој Г групи. Са друге стране, екипа коју води Александар Џикић налази се у тешкој позицији, будући да је и у првом колу доживела пораз. После изненађења – Грузију је савладала Данска. Србија је на првом месту групе са скором 2-0, док је Грузија једина селекција без победе.
“Била је ово веома важна победа за нас и план игре је био, као и увек, организована одбрана. Наши играчи су одрадили одличан посао против плејмејкера Грузије Томасона, али и другог важног играча – Шенгелија. Види се у статистици да смо постигли 20 поена из транзиције. Ако имате добру организацију у одбрани и мотивисани сте у дефанзиви, ако играте тимску одбрану, не само индивидуалну, онда имате добру шансу за контре. Имали смо 20 асистенција, то је веома, веома добро. Имали смо и довољно талента да доносимо добре одлуке у позиционом нападу. Генерално, задовољни смо како смо играли у овим квалификацијама засад. Важно је да ми одлучујемо о својој судбини да се пласирамо на Евробаскет”, рекао је после утакмице Светислав Пешић.
Да ли Србији помаже то што је вицешампион света или доноси додатни притисак јер “Орлови” имају “мету на леђима”?
“Нама је мање-више исто на свим утакмицама. Морамо да будемо спремни да победимо и у позицији фаворита. Мислим да нам то помаже да будемо мотивисанији и да радимо вредније него иначе. Ближи се лето и олимпијски турнир, а играчи су желели да покажу да су спремни и сигуран сам да ове две победе у неколико дана додатно мотивишу све да дају и максимум у клубовима, добро играју и припреме се за предстојећи изазов – Олимпијске игре”, поручио је Пешић.
Србија у квалификацијама наредне утакмице игра тек у новембарском „прозору“. У трећем колу Србији ће ривал бити Данска у гостима (21.11), а потом исти ривал долази у Београд 24.11.
Србију пре тога очекује наступ на Олимпијским играма, као и припремни турнири пре тог такмичења.
Кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
СПОРТ
Србија без грешке – победа и над Џикићевом Грузијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала