- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Да ли је било говора мржње против Додика: Тужилаштво у Подгорици формираће предмет

Пратите нас
Више тужилаштво у Подгорици формираће предмет како би се оценило да ли у порукама транспарената на протесту због доласка председника Републике Српске Милорада Додика има елемената кривичног дела.
На једном од њих је писало „Соко сиви, а не кукавица. Црногорац, а не посрбица“, што према оцени грађанске активисткиње Бојане Јокић представља излив мржње.
„Видимо да ту нема праксе и устаљености, јер шта би било да су неки друге националности или неке друге радикалне групе носиле натписе на којима пише Црногорац а не потурица, или Црногорац па можда неки од ових хомофобних израза, који углавном хомофоби користе за ЛГБТ популацију. Да ли би онда државне институције реаговале? Ја мислим да би“, рекла је Јокићева.
Руководилац Вишег државног тужилаштва у Подгорици Лепа Меденица саопштила је да ће у вези са истицањем транспарената формирати предмет како би утврдило да ли у порукама транспарената има елемената кривичног дела које се гони по службеној дужности, преноси РТЦГ.
„Постоји бојазан да ће те, слободно могу рећи, фашистичке пароле можда и неком помутити главу ко природно не би развио мржњу према другом и другачијем“, истакла је Јокићева.
Активисткиња је такође нагласила да на овај инцидент није реаговала ниједна невладина организација.
Додик је јуче боравио у посети Црној Гори и тамо се састао са председником Скупштине те земљем Андријом Мандићем.
Мандић је Додика дочекао испред Виле Горица, а потом су заједно посетили Саборни храм Христовог васкрсења и крипту у којој је сахрањен митрополит црногорско-приморски Амфилохије.
Долазак Додика у Црну Гору изазвао је велику пажњу дела медија који питају да ли је реч о службеној или приватној посети председника Републике Српске.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала