- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Шта чека НАТО у случају рата са Русијом

© AP Photo / Michael ProbstФранцуска војска
Француска војска - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2024
Пратите нас
Северноатлантска алијанса би се могла суочити са озбиљним проблемима због несташице наоружања у случају рата са Русијом, пише "Азија тајмс".
„Значајни проблем са којим се НАТО суочава, нису распоређивање њихових трупа, већ њихово снабдевање“, наводи се у чланку „Да ли је НАТО заиста спреман за рат са Русијом?“.
Напомиње се да су испоруке технике и муниције Украјини показале да НАТО нема ни резерви ни производне капацитете за дугорочни савремени рат. То је повезано са чињеницом да се војни блок одавно придржава стратегије да се може борити само док има довољно технике и залиха, објаснио је аутор.
Неколико европских земаља већ се оградило од изјаве француског председника Емануела Макрона о могућем слањем трупа у Украјину. Француски лидер је истакао да су се чланице ЕУ сложиле да формирају девету коалицију за испоруке бомби и ракета дугог домета Украјини. Председник је подсетио да већ постоји осам европских коалиција за олакшавање снабдевања Кијева наоружањаем укључујући системим противваздушне одбране, артиљерије и муниције. Макрон је додао да ће Париз учинити све да спречи Москву да „победи у овом рату“. Касније, француски премијер Габријел Атал такође није искључио слање трупа у Украјину.
Како је Спутњику рекао Константин Гаврилов, шеф руске делегације на преговорима у Бечу о војној безбедности и контроли наоружања, увођење западних трупа у Украјину повећаће ризик од директног сукоба НАТО-а и Русије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала