Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: У петак ћу руководству СНС изнети своје мишљење о формирању власти у Београду

© ZORAN ZESTICАлександар Вучић стигао у просторије СНС-а
Александар Вучић стигао у просторије СНС-а - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће у петак руководству Српске напредне странке изнети своје мишљење о формирању власти те странке у Београду и истакао да је одлука да ли ће то урадити на њима.
"Ми у странци којој припадам, чији нисам председник, имамо тела. И чуо сам да је на два тела упућен захтев председнику странке господину (Милошу) Вучевићу да разговара са мном и да се формира власт у Београду. Јер мислим да ће бити јасно и биће показано да СНС има већину у Београду. Али ја до сада нисам променио своје мишљење. Они су рекли да желе да чују још једанпут мој став у петак. Када будем могао", изјавио је Вучић за РТС у Тирани, где учествује на Самиту Украјине и Југоисточне Европе.
Он је тако одговорио на питање новинара да ли постоје неки позиви и захтеви чланова СНС да избори не буду поновљени и да се формира нова власт, пошто је у петак наставак конститутивне седнице Скупштина града Београда.
Вучић је подсетио да ако до недеље не буде изабран председник Скупштине града, онда се у року од 45 до 60 дана иде на нове изборе, што значи 21. или 28. априла.
Додао је да сутра по повратку у Београд иде у Палату Србије на разговоре и на свечани дочек за председника Централноафричке Републике Фостена Аршанжа Туадере, коме ће, како је навео, захвалити за подршку територијалном интегритету Србије.
Најавио је да га од петка чека наставак консултација за нову Владу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала