- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Случај „Руне“: „Постало је хаотично – више сам била менаџер него мајка“

© AP Photo / UnsplashНовак Ђоковић Холгер Руне Торино
Новак Ђоковић Холгер Руне Торино - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
Пратите нас
Када се пробио на велику тениску сцену Холгер Руне, млади дански тенисер, указивао је на то да је један од највећих талената данашљице, али уследила је криза. Промене тренера и лоши резултати навели су чак и Анеке Руне, мајку тенисера, да напусти његов тим јер како каже више није била мајка него менаџер.
Холгер Руне има јако пуно времена у наредним годинама да покаже да је један од највећих талената новије генерације, али да би то остварио мораће да избрише последњих неколико месеци у којима није испунио очекивања.
Покушавао је млади Данац променама да направи резултате, у тим је довео Бориса Бекера, али то није помогло па је затим вратио искусног Патрика Муратоглуа.
У току тих промена „отказ“ у Холгеровом тиму дала је и његова мајка Анеке која је имала улогу менаџера.
„Хтела сам и раније ово да урадим, али је прошле године све око Холгера постало веома хаотично, више него што смо очекивали. Била му је потребна стабилност, сигурност“, рекла је Анеке у интервјуу за један дански медиј.
Није се Анеке у потпуности повукла, али желела је да њена улога буде мања.
„Било је потребно разумевање између Холгера и људи са којима ради. Сада га има, осећам то. Путоваћу и убудуће, али само на неке турнире. Бићу и даље одговорна за неке ствари као што су авио карте, хотели, акредитације за стручни штаб…“, истакла је Холгерова мајка.
Њен посао препустила је компанији ИМГ са којом је млади тенисер недавно потписао уговор.
„Када је Холгер постао тинејџер, план је био да се постепено повлачим како би он могао сам да води своју каријеру. Уверена сам да је Холгер веома сазрео за ово време. Више нема никаквог филтера између њега и његове екипе када треба да саопшти оно што је важно за њега“, истакла је Анеке.
Оно што је такође био проблем је то што су због тениса Холгер и Анеке изгубили однос родитеља и детета.
„Више сам му била менаџер него мајка. Зато је сада добро да имамо однос који смо увек желели“, објаснила је Анеке.
Велики успех Данац је остварио 2022. године када је на мастерсу у Паризу победио Новака Ђоковића, али прошле године ситгао је само до трофеја у Минхену. На почетку ове сезоне играо је финале Бризбејна.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
СПОРТ
Новаков поклон студентима – Тара украла шоу /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала