- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Драконска казна која доноси крај каријере – Погба ван фудбала четири године

© AP Photo / Matthias HangstПол Погба
Пол Погба - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
Пратите нас
Пол Погба, француски фудбалер, суспендован је на четири године због позитивног налаза на допинг тесту који је урађен у септембру прошле године.
После утакмице Јуветуса и Удинезеа 11. септембра прошле године, Пол Погба био је позитиван на допинг тесту због повишеног нивоа тестостерона, хормона који подстиче развој мишића.
Прво објашење које је дало окружење француског фудбалера јесте да је он узимао додатке исхрани са тим хормоном, а да је те додатне преписао лекар у Сједињеним Америчким Државама.
Када су стигли позитивни резултати теста, фудбалеру Јувентуса остало је само да сачека казну што је одлучено да буде суспензија на четири године.
Како је раније пренео „Л' екип“ Погби је Јувентус забранио да приступа тренинг центру као и да има контакт са људима који су запослени у клубу. Плату не приме, а биће му исплаћено 42.500 евра од осам милиона колико му према уговору износи годишња зарада.
С обзиром на то да ће фудбалу моћи да се врати са 35 година врло је могуће да је ово заправо крај каријере француског фудбалера.
Са Јувентусом је током каријере освојио четири титуле првака Италије, док је са Манчестер јунајтед освојио Лигу Европе. За репрезентацију Француске одиграо је 91 утакмицу, постигао 11 голова, а као један од највећих тренутака у каријери је и освајање Мундијала у Русији 2018. године.
Фудбалска лопта  - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
СПОРТ
Левица из Србије – савршенство! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала