- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„НАТО ухваћен на делу“: Лавров о разговору немачких официра

© AP Photo / Diether EndlicherНемачки војници поред тенкова "Буфало" и "Леопард"
Немачки војници поред тенкова Буфало и Леопард  - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2024
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров прокоментарисао је цурење снимка разговора немачких официра о могућем гађању Кримског моста рекавши да су колеге из НАТО-а ухваћени на делу, те да је нејасно како ће немачке власти то објаснити својим грађанима.
„Са једне стране је то невероватно, али са друге и није баш. Не знам како то другачије да кажем, али они су сада ухваћени на делу. Не знам како ће објаснити својим грађанима све то“, рекао је Лавров на Дипломатском форуму у Анталији.
Он се осврнуо на део разговора немачких официра када су рекли да је потребно „што лукавије“ смислити начин како да се Украјини доставе ракете за гађање Кримског моста и складишта војне опреме запитавши: „Да ли они уопште разумеју о чему причају?“.
Лавров је такође рекао и да Русија веома добро зна шта све НАТО војници раде у Украјини, да се претварају као да су страни плаћеници или се чак облаче у украјинске униформе.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров говори на конференцији за медије након састанка Савета министара ОЕБС-а у Хамбургу - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2024
РУСИЈА
Лавров: Русија се не може ослонити на ОЕБС
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала