- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тенисери стали у одбрану Рубљова: „Срамота – треба нам ВАР“

© AP Photo / Seth WenigДанил Медведев и Андреј Рубљов
Данил Медведев и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2024
Пратите нас
После дисквалификације Андреја Рубљова, руског тенисера, у полуфиналу турнира у Дубаију, први су реаговали и у одбрану петог тенисера света стали Дарија Касаткина и Александар Давидович Фокина који су рекли да је тенису потребан ВАР.
Андреј Рубљов пришао је, у завршници трећег сета током меча са Александром Бубликом, линијском судији са којим је ушао у расправу која је оконачана драконском казном.
Наводно, линијски судија који је стајао поред чуо је да је Рубљов употребио једну ружну реч на руском и одмах је о томе обавестио главног судију и супервизора који је одлучио да аутоматски дисквалификује петог тенисера света.
После овог меча први се огласио Александар Давидович Фокина, шпански тенисер, који је стао у одбрану Рубљова.
„Није фер то што су дисквалификовали Рубљова без да су прво проверили да ли је судија добро разумео ситуацију. То правило би требало променити. Срамота. Потребан нам је ВАР у тенису. Оно што је урадио није у реду, али да му одузмете све паре, поене, без доказа да је тачно оно што је линијски рекао судији се чини непоштеним“, написао је Фокина на друштвеној мрежи.
Сложила се са тим и Дарија Касаткина, руска тенисерка.
„Дакле можете само да дисквалификујете играча, одузмете му поене и новац без да проверите снимак? Спрдња, још један доказ да нам је потребан ВАР у тенису“, написала је Касаткина.
Руски тенисер покушавао је да објасни да је причао на енглеском и да никога није увредио, али његово објашњење нико није ни желео да саслуша. Осим што остаје без поена, остаће и без петог места на АТП листи.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2024
СПОРТ
Рубљов због инцидента дисквалификован у Дубаију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала