- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Председник ФИФА: „Црвени картон – плавом картону“

© AP PhotoЂани Инфантино, председник ФИФА
Ђани Инфантино, председник ФИФА - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2024
Пратите нас
Председник Међународне куће фудбала (ФИФА) Ђани Инфантино ставио је тачку на бројне спекулације да ће у професионални фудбал бити уведен плави картон. На сликовит начин први човек ФИФА је отклонио све дилеме, поручивши да идеја од плавом картону добија црвени картон, у преводу – ништа од тога!
Међународни борд фудбалских асоцијација (IFAB) добио је на разматрање проширена тестирања за плавим картон у нижим лигама, који би судија показивао играчима због намерних фаулова, као и због непоштовања игре или противника, после чега би била изречена санкција од 10 минута напуштања терена, затим и повратка на исти.
Саво Милошевић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2024
СПОРТ
Саво се сетио Србије и краја – „Бесмислено је...“
Ипак, ФИФА на челу са председником Ђанијем Инфантином је одабила такву могућност.
„Да будем крајње јасан, црвени картон дајем идеји за плави картон. Неће бити употребе плавих картона на елитном нивоу. То је непостојећа тема за нас, и ФИФА се у потпуности противи плавим картонима“, изјавио је из Шкотске Инфантино, где је ФИФА надомак Глазгова у Лох Ломонду одржала састанак.
Против идеје о плавим картонима у фудбалу био је и велики број водећих тренера, фудбалера, као и навијача. Челници ФИФА су изјавили да су вољни да саслушају бројне предлоге, али да желе да сачувају традицију фудбала и сву ону драж коју са собом носи.
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2024
СПОРТ
Да ли је „нула“ у Кнежевини означила крај љубави – Мбапе „побегао“ код маме /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала