Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Рот није рекао ни реч о нерегуларним изборима на КиМ, мета су му Срби

© Sputnik / Лола ЂорђевићПетар Петковић
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2024
Пратите нас
Директор канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас да председник Одбора за спољне послове немачког Бундестага Михаел Рот никада није рекао ни реч о нерегуларностима на изборима на КиМ „јер су мета његових напада Срби и Србија“.
„Шта је Рот икада рекао о Куртијевим контејнерским изборима, пушкама на бирачким местима, лажним градоначелницима и три и по одсто гласова „легитимности“? Или о изборима у Ђаковици где се на Куртијевој листи нашао човек ухапшен због трговине људима. Ни речи, јер су мете његових напада Србија и Срби“, навео је Петковић на друштвеној мрежи X.
Он је реаговао на Ротову тврдњу да извештај ОДИХР „потврђује велике нерегуларности“ на изборима у Србији.
Рот је на платформи X навео да коначни извештај ОДИХР „показује да на недавним парламентарним изборима нису постојали једнаки услови за све кандидате“ и поручио да је кључно у потпуности спровести све препоруке ОДИХР.
На објаву Рота раније је реаговала и премијерка Ана Брнабић која је у преписци на мрежи X позвала да немачко Министарство спољних послова и друге немачке институције примене препоруке које ОДИХР има за Немачку.
Она је такође навела да је била шокирана када је схватила да Рот није ни прочитао извештај ОДИХР-а о изборима у Србији.
Претходно је Рот, на платформи Икс реагујући на њену констатацију да Немачка није имплементирала ниједну препоруку ОДИХР од 2017. године, рекао да Брнабић јесте у праву и да Немачка није савршена и додао да се, како је рекао, „никада није десило да је независна институција као што је ОДИХР потврдила тако велике нерегуларности, плус прављење лажних спискова и фантомске гласаче“.
Брнабић је у одговору навела да је Рот, „узео као чињеницу оно што је чуо од њему блиских извора“ и да „наставља да шири лажне вести“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала