- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о пресретнутом разговору немачких официра: Денацификација Немачке није окончана

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2024
Пратите нас
Пресретнути разговор немачких официра показао је да денацификација Немачке није завршена и да је ова ситуација, ако се не промени, опасна по земљу, изјавила је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Они, како схватамо, нису денацификовани до краја. Најмонструозније је – и то је чињеница, можете проверити – да ће ако се ништа не предузме, ако овај процес не заустави сам немачки народ, то ће, пре свега, довести до страшних последица по саму Немачку“, изјавила је Захарова новинарима на маргинама Светског фестивала младих.

Према њеним речима, немачка страна у ситуацији са пресретнутим разговорима официра Бундесвера треба да преузме одговорност, а не да саопштава да треба разјаснити ситуацију.

„Ми, искрено говорећи, не очекујемо толико реакцију, колико објашњење. Видимо ову ситуацију када изађу, дигну руке, кажу нешто апсурдно, промрмљају, кажу: 'Морамо да разјаснимо’. Не треба њима толико да разјасне ситуацију, колико да одговарају за учињено“, закључила је Захарова.

Светски фестивал младих одржава се од 1. до 7. марта на руској савезној територији Сиријус указом председника Русије Владимира Путина.
Генерални медијски партнер фестивала је агенција Спутњик.
Главна уредница медијске групе „Русија севодња“ и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан објавила је претходно 40-минутни аудио-снимак разговора високих официра немачког Бундесвера који разматрају „како да бомбардују Кримски мост“.
Према том запису, у разговору су учествовала четворица официра, међу којима је и начелник Одељења за операције и обуку вваздухопловних снага. Официри, између осталог, разматрају како да испоруче ракете „таурус“ и како да обуче украјинске војнике да испале те ракете на Кримски мост, тако да Немци не пређу „црвену линију“ и да не постану очигледни учесници сукоба у Украјини.
Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је да ће оперативно бити разјашњена ситуација у вези са објављеним аудио снимком разговора немачких официра о плановима за напад на Кримски мост.
Погледајте и:
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2024
РУСИЈА
Кремљ: Разговор немачких официра показује да се разматрају напади на Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала