- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нема Бриха, има пенала за рвачки захват над Митровићем – Србин непогрешив!

© AFP 2023 / FAYEZ NURELDINEАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
Пратите нас
Александар Митровић, нападач Ал Хилала, постигао је водећи гол за свој тим у мечу четвртфинала азијске Лиге шампиона против Ал Итихада. Србин је тако продужио голгетерски низ, а погодио је "са креча" у 40. минуту, да би до полувремена дуплирао Ал Давсари свега 120 секунди касније - 2:0, што се на крају испоставило као коначан резултат.
Играо се 38. минут када је управо „српска дуга деветка“ оборена у казненом простору Ал Итихада и то рвачким захватом, налик оном на Мундијалу у Русији, када су двојица Швајцараца грчко-римским стилом зауставила Митровића, а немачки судија Феликс Брих остао је „слеп“ и „нем“.
У Лиги шампиона Азије није се догодила таква кардинална грешка и жестоки превид судије, већ је он моментално показао на белу тачку, а Митровић је био непогрешив!
Ал Хилал је тако добио и девети пенал ове сезоне од чега је реализовано чак осам. Митровић је практично без залета извео једанаестерац, чекао је голмана до последњег тренутка и послао га је у једну, а лопту у другу страну.
Тек што су фудбалери Ал Итихада ставили лопту на центар и кренули у напад, уследио је нови погодак, а прецизан за Ал Хилал био је Ал Давсари.
У стартној постави Ал Хилала заједно са Митровићем налази се и други српски репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић, који је у претходном мечу клуба из Ријада уписао две асистенције.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
СПОРТ
„Стара дама“ ће морати без свог суперхероја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала