Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ирска отвара амбасаду у Србији

CC BY 2.0 / saebaryo / Crack of DawnПанорама Београда
Панорама Београда - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
Пратите нас
Министарство спољних послова Ирске саопштило је данас да ће отворити амбасаде и конзуларна представништва у још пет земаља, међу којима је и Србија.
Како се наводи, заменик премијера и министар спољних послова Ирске Мишел Мартин добио је одобрење владе за отварање нових амбасада у Србији, Босни и Херцеговини и Молдавији, као и за отварање нових конзулата у шпанском граду Малаги и аустралијском граду Мелбурну.

"Ирска шири своје постојеће мреже и гради нова партнерства широм света. Данашња одлука ће повећати број нових мисија отворених од 2018. на 27. Ово проширење појачава глас Ирске у свету", поручио је Мишел.

Додао је да нове амбасаде у Србији, Босни и Херцеговини и Молдавији указују на посвећеност Ирске проширењу Европске уније.
"Ово представља велико повећање нашег присуства на Западном Балкану и у источном суседству, где смо снажан заговорник регионалне стабилности и постконфликтног помирења. Земље у региону гледају на Ирску као на пример како нека земља може имати користи од Европске уније и доприносити јој", поручио је ирски министар спољних послова.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала