- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немачка опозиција: Шолц постао најбоља фигура на „шаховском пољу Путина“

© AP Photo / Michael SohnНемачки канцелар Олаф Шолц
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
Пратите нас
Немачки канцелар Олаф Шолц постао је најбоља фигура на „шаховском пољу“ председника Русије Владимира Путина, рекао је листу „Фајненшнал тајмс“ представник немачке опозиције, коментаришући објављивање разговора немачких официра о могућем нападу на Кримски мост.
Лист наводи да је, наводни, циљ Русије да се не дозволи промена става Олафа Шолца на тему ракета „таурус“ које Кијев тражи, а за које је немачки канцелар рекао да неће бити испоручене.
Према речима представника партије Хришћанско-демократског савеза за питања међународних односа и одбране Јохана Вадефула, наводни, циљ Русије је да се „Шолц уплете у мрежу наговештаја и искривљених објашњења“, тако да не може да у будућности донесе одлуку о испорукама ракета „таурус“.
„Шолц се нашао на дну када је одбио да пошаље ракете. Чини се, да он не схвата да је на тај начин постао најбоља фигура на шаховском пољу Путина“, изјавио је Вадефул.
Међутим, немачка опозиција је за испоруку „тауруса“ Кијеву.
Лист пише да је немачки канцелар био потресен када су процуриле информације о ракетама. Он је раније изјавио да Берлин неће испоручити Кијеву ракете јер је за њихово програмирање потребно послати у Украјину немачке војнике. Међутим, на основу разговора немачких војника се може закључити да слање немачких војника у Украјину није обавезно и да украјински војници могу сами да управљају ракетама ако су прошли обуку.
„Цурење ових информација је званична потврда да канцелар није говорио истину и то веома нарушава поверење у њега“, наводи лист речи представника Хришћанско-демократског савеза Норберта Ротгена.
Лист пише да је став Шолца о ракетама „таурус“ изазвао велико незадовољство у његовој владајућој коалицији.
Раније је главна уредница медијске групе „Русија севодња“ и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан је јуче објавила 40-минутни аудио-снимак разговора високо рангираних официра немачког Бундесвера који разматрају „како да бомбардују Кримски мост“.
Судећи према том запису, у разговору учествују четворица официра, међу којима је и шеф Одељења за операције и обуку Војно-ваздухопловних снага.
Официри, поред осталог, разматрају како да испоруче ракете „таурус“ и како да обуче украјинске војнике да испале те ракете на Кримски мост, тако да Немци не пређу „црвену линију“ и да не постану очигледни учесници сукоба у Украјини.
Погледајте и:
Немачки војник - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2024
СВЕТ
Снимак разговора немачких официра о нападу на Крим кружи Бундесвером; Медији уверени да није фејк
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала