- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Запад припрема сајбер-нападе за председничке изборе

© Sputnik / Maksim Blinov / Уђи у базу фотографијаСкенирање пасоша током пробног гласања пред председничке изборе у Русији
Скенирање пасоша током пробног гласања пред председничке изборе у Русији - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
Пратите нас
Руска дипломатска представништва на себи осећају електронски рат колективног Запада, сајбер-напади припремају се у светлу руских председничких избора у иностранству, изјавио је заменик председавајућег комисије за организацију избора у иностранству руског Министарства спољних послова Генадиј Аскалдович.
„Страно мешање је саставни део хибридног рата који се води против наше земље. То посебно на себи осећају наша дипломатска представништва... Пре свега, потребно је говорити о техничкој природи страног мешања, када се против наше земље води ‘електронски рат’ како би се подрио сам изборни процес, хаковале руске изборне службе, пореметио систем гласања и блокирало пребројавање гласова“, рекао је Аскалдович на састанку у Савету Федерације.
Он је истакао да колективни Запад и хакери из различитих земаља спроводе и припремају велике сајбер-нападе.
„Да подсетим да је само прошле године на општинским изборима, према подацима Централне изборне комисије, за само један дан одбијено око 170 хиљада сајбер-напада. Добро је што се наш изборни систем показао као отпоран на спољне сајбер-утицаје, али то је и показатељ колики је притисак непријатеља на руску државу“, приметио је он.
Савет Федерације заказао је председничке изборе у Русији за 17. март 2024. године. Централна изборна комисија одлучила је да гласање траје три дана: 15, 16. и 17. марта, тако да ће ово бити први тродневни избори за шефа државе.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала