- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дивац причао Американцима да ли ће Јокић играти на Олимпијским играма

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
Пратите нас
Прослављени српски кошаркаш Владе Дивац причао је Американцима о томе какве су шансе да Никола Јокић заигра за Србију на Олимпијским играма у Паризу овог лета.
Полако али сигурно приближавају се Игре у Паризу, а када је кошарка у питању „горућа тема“ у Србији је да ли ће најбољи кошаркаш планете и лидер Денвер Нагетса - Никола Јокић бити на располагању селектору Светиславу Пешићу.
Како Јокића није било на Мундобаскету прошле године у Манили, тако је и сада енигма да ли ће се Сомборац одазвати позиву Карија Пешића.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
СПОРТ
„Стара дама“ ће морати без свог суперхероја
Легенда Сакраменто Кингса Владе Дивац који је пре неколико дана гледао уживо меч Николе Јокића против Лос Анеђелес Лејкерса у друштву Новака Ђоковића, Марка Јарића и глумца Николе Ђуричка, причао је за "SiriusXM" НБА радио, да још није познато да ли ће Србија моћи да рачуна на Јокића на ОИ.
Дивац је одлуку о томе покушао да објасни кроз призму умора, односно физичко стање у ком ће бити центар Денвер Нагетса, због дуге и испрљујуће сезоне.
„Пре свега, немамо и даље потврду да ли ће играти ли неће. Јасно је да је сезона дуга и морамо Николи да дамо простора да видимо како ће да реагује на умор по завршетку такмичења. Уколико буде играо за Србију, биће то велика ствар. Он је херој у својој земљи, по мени један од најбољих кошаркаша у историји, свакако најбољи тренутно у НБА лиги. За све би било јако добро ако би се нашао у саставу Србије“, рекао је Дивац Американцима.
Када је актуелна сезона НБА лиге у питању, Јокић води у трци за МВП признање испред Шеја Гилџуса-Александера из Оклахоме. Скромни Сомборац просечно убацује 25,9 поена уз 12,2 скокова и 9,2 асистенције.
Скуп подршке Русији из Београда - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
СПОРТ
Одакле долазе страни кошаркаши и тренери у Русију? У великом делу из – Србије!
Певач Марко Радиновић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2024
СПОРТ
ЕКСКЛУЗИВНО – Он ће певати Каћушу пред утакмицу Србије и Русије: На муци се познају јунаци! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала