- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићева мајсторија остала у сенци због промашаја за победу – Васин нови рекорд у НБА

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2024
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш, уписао је нови дабл-дабл учинак на мечу Денвера и Финикса, али ће овога пута пре свега остати упамћено да је промашио шут за победу па су Санси славили после продужетка резултатом 117:107. Пораз је уписао Шарлот против Орланда (101:89) упркос сјајној игри Василија Мицића, док Богдан Богдановић није имао блиставо вече.
Од почетка утакмице Денвера и Финикса било је јасно да ће бити неизвесно, до предности су у првој деоници стизале обе екипе, али су Нагетси после првох десет минута водили захваљујући Николи Јокићу.
Српски ас извео је на истеку прве четвртине свој упечатљиви „Сомбор шафл“, шут са једне ноге из окрета и тиме најавио своје ново одлично вече, и заиста је тако и било. Јокић је на паркету био 44 минута и за то време уписао је 25 поена, 16 скокова и пет асистенција.
Шутирао је 4/11 за два поена односно 4/7 за три. Укупно му је проценат шута био на 44 одсто, али све је то било неважно када је у завршници меча имао шут за победу који је промашио. Тај промашај оставио је „нерачишћене рачуне“ после четири деонице, па је тако питање победника морало да буде одлучено кроз продужетке.
Током продужетка Кевин Дурент сам је уписао осам поена, док је његов тим постигао укупно 15, а Денвер је са друге стране уписао само пет.
Лако су могли Нагетси да избегну овако незгодну ситуацију, кошаркаши Финикса од средине друге деонице чували су предност, али се Денвер у последњих неколико минута вратио у игру. Међутим, сјајном Јокићу овога пута није пошло за руком да буде херој.
Најбољи појединац на мечу био је Дурент са 35 поена, осам скокова и пет асистенција, док је у Јокићевом тиму најбољи био Џамал Мареј са 28 поена, седам скокова и девет асистенција.
Одлично вече имао је и Василије Мицић који није могао превише да се радује због свог учинка јер је Шарлот изгубио од Орланда. Српски кошаркаш био је најефикаснији играч свог тима са 21 поеном, пет скокова и четири асистенције што је постигао за 29 минута колико је провео на паркету.
Ово је уједно био и Васин рекорд по броју поена и скокова од доласка у НБА.
Запажен је у ноћи између уторка и среде био и млади Никола Јовић који је уписао осам поена, четири скока и две асистенције у победи Атланте против Детроита резултатом 118:110.
Још једну победу од тимова у којима играју српски кошаркаши остварила је Атланта против Њујорка резултатом 116:100, али Богдан Богдановић није имао своју ноћ за памћење. Тачно пола сата био је на терену, а зато време убацио је само једну тројку из шест покушаја. Захваљујући слободним бацањима имао је укупно 5 поена и томе је додао један скок као и четири асистенције.
НБА резултати:
Шарлот – Орландо 89:101
Бруклин – Филаделфија 112:107
Кливленд – Бостон 105:104
Мајами – Детроит 118:110
Њујорк – Атланта 100:116
Торонто – Њу Орлеанс 98:139
Хјустон – Сан Антонио 114:101
Далас – Индијана 120:137
Денвер – Финикс 107:117
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
СПОРТ
Дивац причао Американцима да ли ће Јокић играти на Олимпијским играма
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала