- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Неће бити заставе Русије, али ће цео свет знати одакле је Медведев: „Идем на победу!“

© AP Photo / Andy WongДанил Медведев
Данил Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2024
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, рекао је да ће пристати на неутралну заставу на Олимпијским играма, али и да има велику мотивацију да победи.
Марио Балотели - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2024
СПОРТ
Дежурни кривац у новој епизоди – „Зашто увек ја?“
Медведев је један од руских тенисера који може да наступи у Паризу, али због скандалозне, политички мотивисане одлуке Међународног олимпијског комитета, руски спортисти на највећој спортској смотри неће моћи да носе обележја своје државе.
Медведев није играч кога ће то спречити да покаже ко је, шта је и одакле је, рекао је да је спреман за Олимпијске игре и да има велике циљеве.
„Ако треба да играм под неутралном заставом, играћу. Идем на победу, то је сигурно“, навео је Медведев.
Рус је пре три године играо на Олимпијским играма у Токију.
„Прелепо искуство, то ми је вероватно најбоља успомена у каријери. Изненадило ме је јер ми тенисери увек верујемо да су Грен слем турнири много важнији“, истакао је Медведев.
Тениски турнир на Олимпијским играма играће се од 27. јула на теренима Ролан Гароса.
Медведев жели да остави добар утисак и на Индијан Велсу.
„Прошле године сам имао више самопоуздања. Имам га и сада, али мање. Тада сам у Индијан Велс дошао са три узастопна трофеја“.
Пре годину дана је био љут на организаторе због „веома спорог терена“. Сада нема намеру да било шта критикује.
„Не пада ми на памет да кривим терен због моје игре, да ли сам био добар или лош, да ли сам победио или изгубио. Хоћу овде да уживам, волим што сам ту. Циљ је да останем што дуже“.
Ако освоји титулу, Медведев ће се са четвртог пробити на друго место светске листе.
„Пре нешто више од годину дана био сам испао из десет најбољих. Тада сам дошао у Ротердам, освојио пехар и кренуо опет ка врху. То је оно што ми се допада у тенису, све се стално мења. На пример, пре две недеље ме је све болело. Сада сам овде и ништа ме не боли. Поново осећам јак мотив да урадим све што могу на тениском терену. Научио сам да уживам у променама, чак и када не уживам. Онда покушавам да размишљам о бољим данима испред мене“.
Први ривал Медведева у Индијан Велс ће бити победник меча Флавија Коболија (Италија) и Роберта Карбаљеса (Шпанија). Медведев би у полуфиналу могао да укрсти рекете са Новаком Ђоковићем.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала