- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Случај „Халеп“ – огласила се Ђоковићева организација: „Да ли неко има времеплов?“

© Sputnik / Alexey Filippov / Уђи у базу фотографијаСимона Халеп
Симона Халеп  - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2024
Пратите нас
Симона Халеп, некадашња најбоља тенисерка света, добила је умањење суспензије због наводног допинга, али то не значи и њену победу, саопштено је из удружења тенисера ПТПА које је основао Новак Ђоковић.
Српски кошаркашки тренер Душан Алимпијевић - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2024
СПОРТ
Алимпијевић и Симоновић скинули круну шампиону Еврокупа /видео/
Халепова је најпре била кажњена са четири године суспензије због кршења антидопинг правила и неправилностима у биолошком пасошу.
Тај период од девет месеци суспензије истекао је прошлог јула, па 32-годишња двострука гренд слем шампионка може одмах да се врати тенису.
Сада је поводом целе те ситуације реаговала и ПТПА, организација тенисера коју је основао Новак Ђоковић.
Иако је Симона Халеп сада слободна да се такмичи, ПТПА је издала саопштење у коме се истиче да она ипак није победила, а још једном је Новакова организација стала у одбрану тенисера и тенисерки.
"Као што је постављено нашим принципима ПТПА јасно подржава све играче и играчице током процеса апелације за своја права и током борбе за фер и логичан антидопинг систем. Суд за спортску арбитражу је смањио казну Симони Халеп са четири године на девет месеци, али то не смањује потребу за здравом реформом неправедног система и за заштиту ових права. Симона је већ имала условну казну од 17 месеци и изгубила је ранкинг, новац од награда, репутацију и на друге начине је неповратно оштећена. Њена успешна жалба неће то надокнадити. ПТПА је радила са Симоном и њеним тимом током целе прошле године и радује се наставку подршке и њеном повратку такмичењу. Остајемо посвећени сарадњи и напорима за логична побољшања и повећану одговорност процеса који и даље показује огромне мане. Праведнији и логичнији систем мора да се имплементира на бенефит свих укључених", наводи се у саопштењу ПТПА.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2024
СПОРТ
Богданово вече /видео/
Извршни директор ПТПА Ахмад Насар је истакао поново да ово није победа Симоне Халеп.
Некадашња прва на АТП листи и освајачица Ролан Гароса и Вимблдона је много тога изгубила.
"Прво и основно, драго нам је да је Симона Халеп очистила своје име. Али оклевамо да то назовемо победом. Нико није победио овде. Она не добија назад годину и по дана, не добија назад ВТА поене и наградне фондове турнира. А да све буде горе, ЦАС је пресудио да је Симонина суспензија завршена прошлог јула. Да ли неко има времеплов? Ово мора да се промени и ми ћемо радити да се промени", навео је Насар.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала