- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Страшан повратак Британца – „успавао“ ривала у другој рунди /видео/

© AP Photo / STRЕнтони Џошуа
Ентони Џошуа - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2024
Пратите нас
Ентони Џошуа, британски боксер, однео је победу нокаутом у другој рунди против бившег ММА борца Френсиса Енгануа у Саудијској Арабији. Ријад је поново платио и добио спектакл, а Џошуа је потврдио класу, јер је доминирао у рингу против ривала из Камеруна.
Пре око четири месеца Енгану је, такође у Ријаду, изгубио дискутабилном одлуком судија од Краља Цигана Тајсона Фјурина, али овога пута није имао шансе против снажног британца који га је бацао по рингу, да би на крају "обрисао под" њиме.
Три минута пре краја друге рунде Џошуа је задао снажан ударац Енгануу у главу и овај је завршио на поду, те му више повратка није било. Претходно је већ у првој рунди мишићави Камерунац био у нокдауну после прецизног и снажног директа Ентонија Џошуе.
А колико је тек нокаут био снажан, најбоље потврђује то што је 37-годишњи Френсис неколико минута долазио себи после бројања судије.
Морао је да седне на столицу, добио је и кисеоник, а потом му је указана додатна медицинска помоћ.
С друге стране, Ентони Џошуа се тријумфално вратио у ринг, била је то његова четвгрта победа у низу, од чега трећа нокаутом, што је јасан показатељ да се уздрмани Британац вратио на победнички колосек од везаних пораза Олександра Усика.
„Да сам изгубио сви би рекли да сам готов. Мој тим ће креирати моју будћност. Ту сам да се борим. Вратићу се у свој кавез и бићу закључан до оног тренутка када дође време за нову борбу. Уколико ме желе, Фјури и Уси могу да покуцају на моја врата и ја ћу се вратити и даћу све од себе“, поручио је победник спектакла у Саудијској Арабији Ентони Џошуа.
Управо ће се Фјури и Усик борити у рингу 18. маја, после чега би могао да уследи нови спектакл у ком ће "Краљ цигана" или Усик ударити на Британца.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2024
СПОРТ
Један Србин мање у Индијан Велсу – преокрет и тотална доминација Алкараса
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2024
СПОРТ
Богданових историјских хиљаду – Мицић и Јовић се нису радовали /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала