- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Матић без речи ућуткао критичаре – савршенство за историју /фото/

© Sputnik / Елена РускоНемања Матић
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2024
Пратите нас
Пре мање од недељу дана Лион је доживео први пораз откако је Немања Матић стигао у клуб, Ленс је славио 3:0 и био је то повод да поједини француски новинари „оплету“ по Србину да није добар играч, да се слабо креће. Није се дуго чекало на одговор Матића, који је у победи над Лоријеном био савршен када је пас у питању 83/83.
Тридесетпетогодишњак са Уба одиграо је без грешке. Свих 83 додавања ка саиграчима била су прецизна, што је у модерном фудбалу, чак и када играте првом до себе, јако тешко.
Такав учинак обезбедио је бившем везисти Роме, Челсија, Манчестер јунајтеда, Бенфике и Рена да уђе у историју као први фудбалер у историји Лиге 1 ком је то пошло за ногом.
Наиме, откако постоји „Опта“ која је задужена за статистику, није се догодило да један везни фудбалер у француском шампионату има стопроцентан учинак када су пасови у питању, а Матић их је имао чак 83 и ниједном није погрешио.
На тај начин Матић је без приче ван терена успео да ућутка критичаре, који су га прошле седмице прогласили „бившим“ фудбалером због тога што се уклопио у сивило „лавова“ са Жерлана у поразу од Ленса резултатом 3:0.
Бивши репрезентативац Србије био је „мотор“ у тријумфу над Лоријеном у гостима 2:0 и Лион се треутно налази на 10. позицији Лиге 1 са 31 освојеним бодом.
СПОРТ
Баждару било теже на клупи – Ковачевић ништа не би променио: „Оставили смо срце на терену“
Црвена звезда Партизан 172. вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2024
СПОРТ
За Дуљаја су црно-бели хероји – а Милојевић поручује: Већ виђен сценарио, нека пробају нешто друго
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала