- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руси премијерно против Србије облаче нове дресове /фото/

© Sputnik / Alexey FilippovРуска застава на стадиону "Лужники" у Москви
Руска застава на стадиону Лужники у Москви - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2024
Пратите нас
Фудбалски савез Русије и компанија „Јогел“ представили су нове дресове репрезентације Русије, а фудбалери ће ове дресове премијерно обући 21. марта на пријатељској утакмици против Србије. Презентација нових дресова одржана је у Москви на међународној иложби и форуму „Русија“.
У току су завршне припреме за фудбалски спектакл репрезентација Србије и Русије у Москви, а сада су Руси представили и нове гарнитуре дресова. Водећи руски произвођач спортске опреме направио је више од 60 ексклузивних одевних предмета.
„Представљање нове униформе репрезентације је свакако веома важан догађај за РФУ, навијаче и целокупну фудбалску заједницу. Репрезентација није само „мајица“ коју ће играчи носити на терену. Облик има симболичко значење. За играче то симболизује признање заслуга у фудбалу, њиховог талента, али истовремено и огромну одговорност према навијачима, саиграчима и земљи“, рекао је Александар Дјуков, председник Фудбалског савеза Русије.
Сматра Дјуков да су дресови важни не само за фудбалере већ и за навијаче.
„Репрезентативна униформа је важна и за све љубитеље и навијаче фудбала – постаје симбол око којег се могу окупљати, без обзира на клупске преференције. И зато смо креирању форме приступили што је могуће одговорније и драго нам је да резултате нашег рада представљамо овде, на главној изложби земље. Верујемо да је наш партнер, руска компанија Јогел, дизајнер и произвођач спортске опреме, реализовала пројекат на нивоу најбољих светских стандарда. Важно је и то што пројекат подразумева масовну производњу униформи - у њима ће играти наши тимови свих узраста“, истакао је Дјуков.
Дизајн нове униформе инспирисан је једним од најупечатљивијих жанрова руског фолклора – бајкама. Његови елементи симболизују, с једне стране, страст са којом се фудбалери боре на терену, с друге, хладан ум и прекаљени карактер.
Кућна гарнитура, израђена у традиционалним црвеним бојама, посвећена је Жар птици, која персонификује сунце – извор живота, плодности и симбол правде. Униформа има шару у облику стилизованог сјајног перја дивне птице, које, украшавајући груди, симболизује ватрена срца играча.
Гостујућа униформа, светлих боја, инспирисана је елементом хладноће, још једним светим елементом за руску културу, оличеним у бајкама у лику митског Мраза. Шара истовремено подсећа на чудесне мразне шаре на прозорима, и на дивно леп лед на рекама и језерима, али у исто време - на хладну прорачунатост и неуништиву чврстину.
Нове дресове руски фудбалери први пут облаче на утакмици са Србијом, а потом и 25. марта против Парагваја.
Софијан Амрабат - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2024
СПОРТ
Хтели да профитирају уз помоћ „ђавола“, али...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала