- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Стевандић: Нова резолуција Бошњака о Сребреници усмерена на дестабилизацију БиХ

© Sputnik / Радоје ПантовићЗграда Владе РС у Бањалуци
Зграда Владе РС у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2024
Пратите нас
Председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић поручио је да покушај Бошњака да у Савет безбедности Уједињених нација прогурају нову резолуцију о Сребреници може само да допринесе дестабилизацији Босне и Херцеговине.
Он је навео да од тога ни Бошњаци неће имати никакве користи, додавши да се они враћају „старим методама и спиновима, користећи то као жетон у будућој сатанизацији Срба“, преноси РТРС.
„Они виде да истиче време тој политици коју су спроводили последње три или четири године, а да нису постигли озбиљне ефекте против Српске“, рекао је Стевандић, истакавши да је расположење народа у Српској такво да би, уколико буде још притисака, дошло до дисолуције БиХ.
Истакао је да ће „ако је једина политика бошњачког народа да прави спинове око Сребренице и да на основу таргетирања Срба преко Сребренице даље усложњава односе у БиХ, то сигурно лоше утицати на будућност БиХ“.
„Мишљење о томе у Српској и у великом делу света где Српска допире се сигурно неће променити. Као што знате, вета на ту, као и на друге теме, као што је покушај да се од Срба направи геноцидни народ, већ постоје“, рекао је Стевандић поводом сазнања „Вечерњих новости“ да бошњачки део мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Председништва БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници која би требало да буде представљена на седници Генералне скупштине УН у априлу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала