- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шок за Руса у Америци – Шелтон кроз драму до двобоја са Синером

© AP Photo / Seth WenigДанил Медведев и Андреј Рубљов
Данил Медведев и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2024
Пратите нас
Руски тенисер Андреј Рубљов неочекивано је елиминисан у трећем колу Мастерса Индијан Велс, пошто је од њега у два сета био бољи Чех Јиржи Лехечка резултатом 6:4, 6:4.
Какав шок за Руса, иначе петог тенисера света који није успео да се домогне четвртог кола на турниру у Сједињеним Америчким Државама, где му се испречио Чех Јиржи Лехечка.
Лехечка је први тенисер из Чешке још од 2013. године који је успео да савлада тенисера из Топ 5. Наредна препрека у Индијан Велсу биће му Стефанос Циципас из Грчке.
Рубљов је лоше отворио меч против Лехечке, који му је већ у првом гему "украо" сервис, да би уследила потврда брејка.
Управо је тај брејк у раној фази сусрета био довољан за освајање уводног сета, а Чех је искористио другу сет лопту и повео резултатом 1:0.
Практично се исто догодило и у другом сету, где је Лехечка брејкнуо фаворизованог Андреја у трећем гему и до краја сусрета себично је чувао сопствени сервис, да би на крају славио идентичним резултатом, као и у првом сету - 6:4.
Колико је 32. рекет планете био концентрисан и колико је добро играо против Рубљова, потврђује статистички податак према ком Чех није дозволио Русу ниједну брејк лопту.
Када су у питању остали битнији мечеви на Индијан Велсу, Јаник Синер наставио је са фантастичним партијама. Италијан је за 74 минута игре елиминисао Немца Јана Ленарда Штруфа резултатом 6:3, 6:4.
И четврто коло Индијан Велса пласирао се и Немац руског порекла Александар Саша Зверев, који је после велике борбе у првом сету и тајбрејка славио против Холанђанина Талона Грикспора - 7:6(9:7), док је други сет Зверев решио уз два брејка - 6:3.
Претходне ноћи и Шпанац Карлос Алкарас подсетио је на старе дане и лако је изашао на крај са Феликсом Оже-Алијасимом, ког је почистио с терена резултатом 6:2, 6:3.
Ривала у четвртом колу сазнао је Јаник Синер који ће играти против Американца Бена Шелтона, који је после драме и једног од најзанимљивијих мечева у Индијан Велсу до сада, елиминисао Франсиска Серундола - 7:6, 3:6, 7:6.
Јасно је да Американца чека паклено тежак задатак, с обзиром на то да ће играти против Синера који не зна за пораз од почетка сезоне.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2024
СПОРТ
Вратио се стари Алкарас – Шпанац почистио Феликса са терена
НБА кошарка - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2024
СПОРТ
Уместо лопте у НБА се под пазухом носи – шаховска табла
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала