- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ о папиној изјави: Кијевски режим одбија позиве на преговоре о Украјини

© AP Photo / Daniel ColeКијев
Кијев - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2024
Пратите нас
Папа Фрања се, говорећи о „белој застави“ Украјине, заложио за преговоре, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Колико сам разумео, у папиним изјавама био је шири контекст. Али генерално, идеја о којој је говорио је, наравно, сасвим разумљива – говорио је у корист преговора. Знате да је (председник Русије Владимир) Путин више пута говорио о нашој спремности и отворености да наше проблеме решавамо преговорима и то је начин који се преферира“, истакао је Песков.
„Али знате да, нажалост, и папине изјаве и поновљене изјаве других страна, укључујући и нашу, у последње време наилазе на апсолутно оштро негирање од стране кијевског режима. Они не дозвољавају никакве преговоре“, рекао је Песков.
Портпарол је додао да, одбијајући преговоре, Украјина црпи подршку у уверавањима многих европских земаља које обећавају да ће наставити да чине све да осуде Русију на, како верују, неизбежан стратешки пораз.
„То је најдубља заблуда, најдубља грешка. И ток догађаја, пре свега на бојном пољу, то најјасније сведочи“, закључио је Песков.
У суботу је швајцарска телевизија „РСИ“ објавила делове предстојећег интервјуа, у којем је папа изјавио да у сукобу у Украјини поражена страна мора да нађе смелости да то призна и пристане на преговоре. Ове речи су схваћене као позив на капитулацију Кијева.
Римски папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2024
Специјална операција у Украјини
Ватикан саопштио на шта је папа мислио говорећи о подизању беле заставе у Украјини
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала