- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Деценија од чувеног случаја „17-годишњака“ – он и даље игра, али његови земљаци неће скоро на терен

Џозеп Минала  - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2024
Пратите нас
Пре готово једне деценије Џозеф Минала је постао звезда светског фудбала, али не по својим успесима, већ по чињеници да је тврдио да има 17 година, али је деловао далеко старије. Минала и даље игра фудбал, али то неће моћи да чини више од 60 његових земљака из Камеруна који су суспендовани због лажирања годишта.
Минала је сада већ давне 2014. године постао члан првог тима Лација, а његове фотографије су указивале на чињеницу да је далеко старији од пријављеног годишта.
Минала је уписан као 17-годишњак, Фудбалски савез Италије је спровео истрагу и на крају је утврдио да је рођени Камерунац сасвим у реду и да неће бити потребе за спровођењем казнених мера.
Није се Минала наиграо у Лацију, за седам година колико је био члан римског клуба одиграо је свега три утакмице, чак шест пута је ишао на позајмице пре него што је добио исписницу.
Уследили су боравци у нижеразредном Лучезеу, потом Олбији, заиграо је и за летонску Лиепају пре него што је у лето 2023. стигао у тим Слијема Вондерерса са Малте, чији дрес и даље носи.
Док је Минала избегао казне, његових чак 62 земљака то нису, а предводи их Вилфред Натан Дуала који је на недавном Купу афричких нација наступио као наводни 17-годишњак.
Истрагом је утврђено да то није тачно, а заједно са још десетинама својих колега Дуала је суспендован због кривотворења крштенице.
Чести су такви случајеви у Африци, недавно је под лупом био и фудбалер Звезде Гелор Канга, али никада није виђена оваква „групна“ суспензија, што указује на идеју афричких фудбалских званичника да коначно стану на пут злоупотребама.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2024
СПОРТ
У соби држи Новаков постер – а сада игра против њега: „Срећни губитник“ нова препрека за српског аса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала