- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чех наставио „сечу фаворита“ у Индијан Велсу – после Руса избацио и Грка

© Sputnik / Лола ЂорђевићЈиржи Лехечка
Јиржи Лехечка - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Чешки тенисер Јиржи Лехечка наставио је са фантастичним партијама и победама на Мастерсу Индијан Велс. После елиминације фаворизованог Руса Андреја Рубљова, он је био кобан и по Грка Стефаноса Циципаса у осмини финала резултатом 6:2, 6:4.
Наставља инспирисани Чех са „сечом фаворита“ у Калифорнијској пустињи. Цицпас је успео да поведе на сопствени сервис, уследило је изједначење Јиржија, да би већ у трећем гему Чех успео да дође до брејка и то после пете брејк лопте.
Уследила је рутинска потврда брејка без изгубљеног поена. Доминацију је Лехечка потврдио тиме, што је после изгубљеног уводног гема, нанизао чак пет гемова, од чега и две „крађе“ сервиса фаворизованом Грку, иначе 11. тенисеру планете.
Све што је Циципас успео, јесте да прекине серију захукталог Чеха од пет гемова, да би на крају Лехечка освојио први сет без изгубљеног поена на сопствени сервис – 6:2 за 32 минута борбе.
Маракана - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
СПОРТ
Звезда се огласила због свог „бисера“ и потврдила лоше вести
У наставку је само један брејк био довољан Лехечки и он се догодио и трећем гему. До краја је виђен велики број брејк прилика на обе стране, али су Лехечка и Циципас успевали да се изборе с брејка шансама.
На крају је Чех, иначе 32. рекет планете, славио резултатом 6:4 и домогао се четвртфинала, где чека победника дуела Јаник Синер – Бен Шелтон.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
СПОРТ
Да ли ће стари ривали имати нови окршај – и то у „Новаковом дому“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала