- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли ће стари ривали имати нови окршај – и то у „Новаковом дому“?

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Познат је списак учесника трећег Мастерса у сезони, који ће почетком априла од 6. до 14. бити одигран у Монте Карлу. Организатори су потврдили да ће први носилац бити Новак Ђоковић, а интересантно је да се међу пријављенима налази и Рафаел Надал, који је одустао од Индијан Велса, где је и српски тениски ас имао не славан крај.
Новак Ђоковић у прошлости, односно у претходних девет година није имао превише успеха у „свом дому“, с обзиром на то да живи у Монте Карлу, где је до сада освојио укупно два трофеја – 2013. и 2015. године, док је „краљ шљаке“ у чак 11 наврата подизао пехар намењен најбољем земљаној подлози.
Да љубитеље белог спорта очекује истински спектакл у Кнежевини, потврђује чињеница да ће осим Новака Ђоковића, Рафаела Надала, заиграти и Карлос Алкарас, други тенисер планете, као и двоструки шампион Грк Стефанос Циципас, те бранилац титуле Рус Андреј Рубљов.
Још када њима додате захукталног Италијана Јаника Синера, који не зна за пораз од почетка сезоне, онда је јасно да ће тенис у Монте Карлу бити атомски и да је практично немогуће предвитети ко ће се на крају радовати.
Идентична је ситуација тренутно и у Индијан Велсу, где је најбољи тенисер свих времена доживео неочекивану и прерану елиминацију од 20-годишњег италијанског анонимуса Луке Нардија, који је славио после велике борбе у три сета резултатом 4:6, 6:3, 3:6.
То што су Новак Ђоковић и Рафаел Надал пријављени за трећи овосезонски Мастерс у Монте Карлу, отвара могућност да се стари велики ривали састану поново и то у „Новаковом дому“.
Лука Нарди и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
СПОРТ
Како изгледа победити идола са постера: „Да ми је неко рекао... Чудо!“ /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
СПОРТ
Шок у Индијан Велсу – „анонимни“ Италијан елиминисао Ђоковића!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
СПОРТ
Ђоковић после невероватног пораза: „Ужасно!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала