- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српска репрезентација на пријему код амбасадора Русије: „Пуна подршка и за учешће на Играма Брикса“

© Фото : Уступљено Спутњику Амбасада Руске Федерације
Амбасада Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
После успешно одржаних „Игара будућности“ у Казању, Е-спортс и фиџитал репрезентација Србије посетила је Амбасаду Русије у Београду. Амбасадор Руске Федерације Александар Боцан -Харченко примио је српске спортисте и истакао да ће Амбасада наставити да пружа подршку.
С обзиром на изузетно лепо искуство на „Играма будућности“, српски Е-спортс тим своје умеће има жељу да покаже и на Брикс играма које ће бити одржане у јуну.
Пуну подршку српски тим има од самог амбасадора Руске Федерације Александра Боцана-Харченка, који је са задовољством примио спортисте и са њима разговарао о наредним циљевима.
Александар Исајловић, Никола Ћирковић, Милош Аранђеловић и Алекса Ћитић заједно са представником Далибором Мариновићем Амбасадору су предали српску заставу са потписима чланова тима и дрес са Игара.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
СПОРТ
Да ли ће стари ривали имати нови окршај – и то у „Новаковом дому“?
Е-спорт и фиџитал репрезентација Србије учествовала је на недавним Играма будућности међу 2.000 спортиста и најављено је да ће се наставити са таквом праксом.
„Поносни смо и срећни да смо могли да учествујемо у овако великом и важном пројекту. Фиџитал осликава динамичност и тимски дух, а те су вредности уједно и основ филозофије нашег савеза. Кроз сличне примере у другим земљама, попут Русије, Бразила или Кине, видимо како фиџитал гради снажне везе и промовише вредности спортског духа. Знамо колико је спорт важан за физичко и ментално здравље људи, а поготово ако причамо о најмлађима. Сада имамо још један школски спорт у Београду у којем ће млади моћи не само да прате и уживају у спортским такмичењима, већ и сами активно учествују. Овај пројекат је успешно приведен крају и то за само осам месеци, захваљући и великом труду и ангажману. Осим Секретаријату за спорт и омладину, захваљујем и Београдској асоцијацији за школски спорт, али и свима који су вредно радили на овом пројекту, а посебно својим пријатељима кошаркашима и фудбалерима и њиховим породицама, свима који су препознали и подржали овај пројекат. Овај пројекат најбољи је доказ како се средства могу удружити с јавним интересом у циљу стварања трајне вредности за целу заједницу. Улагање у спорт враћа се на бројне начине, од економских до оних који се тичу физичког, али и менталног здравља људи свих генерација. Надам се да ће се овим примером повести и друге земље у региону, ми стојимо на располагању за сваку потребну помоћ. Желим захвалити Амбасади Руске федерације у Србији и Њ.Е. господину Александру Боцан-Харченку, Амбасадору Руске Федерације, као и целој фиџитал заједници, волонтерима и пријатељима фиџитала,“ рекао је за Спутњик Далибор Мариновић.
Милан Гајић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
СПОРТ
Тренер Московљана одушевљен: Двојица „његових“ Срба играју против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала