- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ђукић Дејановић: Школовање деце која иду у „Рибникар“ неће бити угрожено

© Sputnik / Лола Ђорђевић ОШ „Владислав Рибникар“
 ОШ „Владислав Рибникар“ - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
Пратите нас
Министар просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је да би до петка 15. марта требало да се зна ко ће тачно чинити Радну групу која ће радити на идејном решењу за изградњу Меморијалног центра у оквиру Основе школе "Владислав Рибникар".
Она је такође поручила родитељима који су синоћ одржали скуп испред те школе да школовање њихове деце неће бити угрожено.
Додала је за РТС да је страх родитеља деце која иду у Основну школу ''Владислав Рибникар'' да ће она можда бити укинута, потпуно неоснован.
"Оно што ћемо сигурно учинити то је да ћемо морати да створимо потпуно безбедне услове да се реконструише и онај део школе где ће деца ићи у своје разреде, учити, стицати знања. Родитељима ће бити потпуно објашњено да је нама циљ да школа ‘Владислав Рибникар‘ и даље буде узорна, огледна школа, да деца иду у ту школу", рекла је Славица Ђукић Дејановић.
Напомиње да родитеље жели да увери да ником у Влади Србије никада није пало на памет да се школа затвара.
"Какве смо све предлоге чули и шта су све биле идеје - то је једна ствар, али као што имамо обавезу да место туге буде заиста један меморијални центар са јасним порукама, тако имамо обавезу и према деци која иду у школу и која треба да стичу своја знања и да се радују животу и школском животу да обезбедимо и то", навела је она.
Родитељи деце која похађају Основну школу ''Владислав Рибникар'' одржали су синоћ испред те школе скуп подршке идеји изградње Меморијалног центра, али су затражили и да део школе у којем се некада одвијала настава буде функционалан за ученике.
Део родитеља ученика који похађају ОШ Владислав Рибникар одржаo je испред те школе скуп подршке и заједништва  - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
ДРУШТВО
Део родитеља ученика ОШ „Владислав Рибникар“ одржао скуп подршке и заједништва
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала