- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Синер и Алкарас иду у сусрет један другом – још корак до спектакла

© AP Photo / Andy WongЈаник Синер и Карлос Алкарас
Јаник Синер и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић је елиминисан са мастерса у Индијан Велсу, а тренутно двојица његових највећих ривала пласирали су се у четвртфинале. Карлос Алкарас, шпански тенисер, савладао је Фабијана Марошана резултатом 6:3, 6:3, док је Јаник Синер, италијански ас, био бољи од Бена Шелтона и савладао га резултатом 7:6, 6:1.
После пораза Новака Ђоковића, највеће шансе за освајање титуле у Индијан Велсу дају се Јанику Синеру, трећем тенисеру света који од почетка сезоне нема изгубљен меч. Низ је наставио против Бена Шелтона са којим је имао проблеме само током првог сета у ком су он и Америкац разменили по брејк.
У другом сету италијански тенисер почео је да игра одлично, погађа је шта је хтео и ушао је у ритам који Американац није могао да испрати.
Иако је рекао да је био нервозан, Алкарас је са друге стране такође био сигуран против Марошана, у првом сету направио је два брејка, у другом му је био довољан и један, а мађарски тенисер није успео ни да му запрети.
Да би дошао до финала, Јаник ће морати да заустави најпре Јиржија Лехечку, чешког тенисера који игра одличан турнир, али и Карлоса Алкараса са којим би могао да се сретне у полуфиналу.
У овом тренутку Италијан делује као већи фаворит у том потенцијалном мечу, а да би до њега дошао и Алкарас мора најпре да савлада Сашу Зверева који га је недавно победио на Аустралијан опену.
Таленотваном Шпанцу угрожено је и друго место на АТП листи, јер брани хиљаду бодова колико је прошле године добио после освајања титуле. Са друге стране, Синер брани полуфинале.
Управо је у прошлогодишњем полуфиналу Индијан Велса Карлос последњи пут победио Јаника, после тога Синер се осветио два пута, најпре у Мајамију, а затим и победом у Пекингу.
Јиржи Лехечка - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
СПОРТ
Чех наставио „сечу фаворита“ у Индијан Велсу – после Руса избацио и Грка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала