- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тристан Вукчевић иде у НБА – Партизан и Реал деле обештећење

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић и Тристан Вукчевић
Жељко Обрадовић и Тристан Вукчевић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
Пратите нас
Тристан Вукчевић, млади српски кошаркаш, више није играч Партизана, потврдио је Остоја Мијаиловић, председник клуба. Талентовани Тристан каријеру наставља у НБА лиги односно у Вашингтон Визардсима.
„Наш досадашњи првотимац, Тристан Вукчевић је искористио могућност да активира откупну клаузулу и настави каријеру у НБА. Седмоцифрено обештећење ће, према претходно постигнутом договору, бити подељено између Реал Мадрида и Партизана.Тристане, хвала на свему и срећно“, написао је Мијаиловић.
Младог српског кошаркаша драфтовали су Вашингтон Визардси у другој рунди као 42. пика 2023. године. Вукчевић се Визардсима већ показао у добром светлу у Летњој лиги.
Млади центар у Летњој лиги просечно је бележио 11,8 поена 6,5 скокова као и 1,3 асистенције.
За Партизан је у Евролиги одиграо 12 утакмица, просечно је девет минута проводио на паркету, а постизао је 4,2 поена, 2,3 скока и 0,5 асистенција. Када је реч о АБА лиги Тристан је одиграо 14 мечева, просечно је играо 18,5 минута, а бележио је 10,9 поена, док се посебно истакао на шуту за три поена који му је био на 44 одсто.
„Доскорашњи првотимац Партизана Моззарт Бет, драфтован је прошлог лета од стране Вашингтон Визардса, за које је наступао током НБА летње лиге. Његов НБА клуб, искористио је сада откупну клаузулу, чиме је омогућено да Тристан одмах заигра у најквалитетнијој лиги на свету. Двадесетједногодишњи кошаркаш је у редове црно-белих дошао током сезоне 2021-22, а у години за нама, био је део тима који је освојио титулу шампиона АБА лиге и играо четвртфинале Евролиге. Прописано обештећење за Тристана Вукчевића је према раније постигнутом договору подељено између Партизана Моззарт Бет и Реал Мадрида, Тристановог претходног клуба. Тристане, хвала на свему и срећно“, навео је Партизан у објави на друштвеним мрежама.
Талентовани српски кошаркаш каријеру је почео 2020. године у Реал Мадриду, да би после две године стигао у Партизан. Поред српског, има држављанство Грчке и Шведске, али је одлучио да представља Србију.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
СПОРТ
Јокић извео свој чувени трик са пертлама – српски ас насамарио судије и противника /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала