- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Француски политичар: Путин показао да жели преговоре са Кијевом, али их Запад блокира

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаЈуришна група Ваздушно-десантних снага у зони специјалне војне операције
Јуришна група Ваздушно-десантних снага у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин је у интервјуу новинару Дмитрију Кисељову показао да жели да преговара са Украјином, али да то блокира Запад, сматра лидер француске партије „Патриоти“ и кандидат на изборима у Еропском парламенту Флориан Филипо.
„Путин жели преговоре у тренутку када на Западу негирају преговоре, намерно их блокирају када на другој страни говоре о демонстрацији силе“, рекао је француски политичар у видео обраћању на Јутјуб каналу.
Филипо сматра да је председник Русије исмејао председника Француске Емануела Макрона који „воли да себе ставља у понижавајући положај“.
„Међутим, Макрон нема права да понижава Француску. Прошло је већ две године како су нас Макрон и шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен увукли у овај рат, цепкају нашу војску, а сада су спремни и да шаљу наше војнике тамо. Сада више него икада морамо да тражимо мир“, навео је он.
Председник Русије је током интервјуа рекао под којим условима ће Русија одржати преговоре о Украјини. Према речима Путина, преговарачке позиције би требало да буду засноване на реалној ситуацији на лицу места.
Путин сматра да је Макрон љут на Москву зато што Русија, наводно, истискује Француску из Африке. Нагласио је да Русија није никога истиснула, већ да су афричке земље самостално бирале сарадњу са руским економским оператерима.
Руски председник је коментарисао и недавне антируске нападе Макрона на тему Украјине. Руски лидер је упозорио да увођење европског контингента у Украјину неће променити ситуацију на бојном пољу и да ће само довести до тешких последица за Кијев. Путин је као одговор на Макронове речи о непостојању црвених линија у Француској због подршке Украјини изјавио да онда и Русија неће имати црвене линије против држава са таквим приступом.
Москва је више пута указивала да је спремна на преговоре, мада је Кијев на законодавном нивоу увео забрану на преговоре, док на Западу игноришу то што Кијев одбија дијалог.
Погледајте и:
Француска војска - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Специјална операција у Украјини
Медији: Због слабости украјинске војске Макрон размишља да пошаље трупе у Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала