- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срби господаре Еврокупом и марширају ка Евролиги

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаСрпски кошаркашки тренер Душан Алимпијевић
Српски кошаркашки тренер Душан Алимпијевић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Пратите нас
Српски стручњаци Петар Божић и Душан Алимпијевић воде главну реч у Еврокупу ове сезоне. Лондон који води бивши капитен Партизана победио је Клуж у румунији резултатом 91:79 и чека победника дуела Париз – Хувентуд у полуфиналу, док је Алимпијевићев Бешикташ савладао Хапоел из Тел Авива 94:89, и у полуфиналу игра против Бурга.
На две победе су Петар Божић и Душан Алимпијевић са својим тимовима и марширају ка Евролиги наредне сезоне.
Лондон је фантастично отворио меч на гостовању у Румунији, где је после уводних 10 минута имао двоцифрену предност 29:18 коју је, како је време одмицало, повећао до одласка на велики одмор резултатом 51:37.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
СПОРТ
Никола се уверио у моћ Јокића и Денвера – Васина два рекорда каријере у НБА /видео/
До краја сусрета тим Пере Божића успео је да сачува ту предност и да на крају слави резултатом 91:79. Најбољи у редовима Лондона били су Сем Декер који је убацио 22 поена, пратио га је Давид Нваба са 13, Џош Шарма зауставио се на 12 поена, а Конор Морган је такође био двоцифрен са 11 поена.
С друге стране, бољи од осталих код румунског представника био је Брајси Џонс са 23 поена, Ди Џеј Сили и Марекс Мејерис убацили су по 15 поена.
Када је у питању Бешикташ који фантастично води Душан Алимпијевић, некадашњи стратег Црвене звезде, они су у четвртфиналу Еворкупа изашли на крај са Хапоелом из Тел Авива.
Хапоел је пред својим навијачима боље отворио меч и повео је после уводних 10 минута резултатом 25:15, да би до краја првог полувремена додатно повисио предност – 57:39.
Ипак, у наставку је дошло до потпуног преокрета јер је Алимпијевићев тим заиграо далеко бољу одбрану, а био је изузетно ефикасан и у нападу.
Трећу деоницу Бешикташ је добио 29:19, а у последњој је био још убедљивији 26:13, што је било више него довољно за славље гостију из Истанбула – 94:89.
Метјуз је био најефикаснији у табору победничке екипе са 28 поена, три мање убацио је Мичел, док је Делгадо забележио дабл-дабл учинак од 11 поена и 12 скокова.
Алимпијевић и Бешикташ ће у полуфиналу Еврокупа играти против Буржа.
Амерички кошркаш Џон Вол - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
СПОРТ
НБА звезда открила сурову истину: „Два пута сам прислонио пиштољ на своју главу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала