- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никола се уверио у моћ Јокића и Денвера – Васина два рекорда каријере у НБА /видео/

© AP Photo / Rebecca BlackwellНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Пратите нас
Денвер на крилима Николе Јокића ниже победе и доминира у НБА лиги, а последњи тим који је пао пред њима био је Мајами. Нагетси су славили на Флориди резултатом 100:88 у мечу који је Сомборац завршио са дабл-дабл учинком, док је с друге стране његов млађи имењак Јовић убацио три поена уз по скок и асистенцију.
Никола Јовић је на паркету провео 15 и по минута и успео је да убаци једну тројку из два покушаја, док је Николи Јокићу недостајало четири асистенције за трипл-дабл. Убацио је, за њега, скромних 12 поена уз 14 скокова и шест асистенција.
Тим из Колорада који игра по нотама Србина решио је уводну деоницу резултатом 26:19, док је друга четвртина резултатски практично била изједначена – 25:24, па се на велики одмор отишло предношћу Денвера резултатом 50:44.
Мајами је успео да приђе преко расположеног Бам Адебаја који је остварио дабл-дабл учинак од 17 поена уз 13 скокова, али су Нагетси до краја успели рутински да славе, захваљујући фантастичној последњој четвртини у којој су примили само 17 поена.
Кад год је тешко и кад год је потребно да актуелни шампиони стисну одбрану, они то и ураде.
Српски кошаркашки тренер Душан Алимпијевић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
СПОРТ
Срби господаре Еврокупом и марширају ка Евролиги
Најефикаснији актер сусрета био је Мајкл Портер Џуниор са 25 убачених поена, имао је и седам скокова. Имао је подршку Арона Гордона који је убацио 16 поена, а имао је и осам ухваћених лопти и четири асистенције.
Јокић овога пута није узимао превише шутева, па отуда не чуди што је сусрет завршио са само 12 поена уз 14 скокова и шест асистенција за 37 и по минута проведених на паркету. Потенцијални српски репрезентативац (чека се потврда да ли ће играти на Олимпијским играма у Паризу) шутирао је из игре 5/8.
Интересантно, Јокић није шутирао за три поена, што се заиста ретко догађа.
Денвер је после тријумфа на Флориди избио на чело Западне конференције испред Оклахоме која има меч мање. Јокић и другови имају учинак од 46 победа и 20 пораза, док Оклахома има меч мање и победу мање.
Када су у питању остали српски кошаркаши у НБА лиги, Василије Мицић забележио је рекорд каријере. Фантастични Васа водио је Шарлот до победе на гостовању Мемфису, убацивши 25 поена уз осам асистенција за пола сата на паркету.
Мицић је погодио чак пет тројки из шест покушаја, па је уједно и то његов рекорд каријере у најјачој лиги света у једном мечу.
Одличан је у редовима „стршљенова“ био и други Србин Алексеј Покушевски, који је постигао девет поена, имао је пет скокова и три асистенције за 26 и по минута проведених у игри.
У ноћи између среде и четвртка на терену је био и капитен Србије Богдан Богдановић, чија је Атланта изгубила од Портланда у гостима резултатом 106:102, а Боги је меч окончао са скромних осам поена, имао је седам ухваћених лопти и осам асистенција за 33 минута проведених у игри.
НБА резултати
Детроит – Торонто 113:104
Орландо – Бруклин 114:106
Индијана – Чикаго 129:132пп
Мајами – Денвер 88:100
Мемфис – Шарлот 98:110
Њу Орлеанс – Кливленд 95:116
Портланд – Атланта 106:102
Сакраменто – Л.А. Лејкерс 120:107
Амерички кошркаш Џон Вол - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
СПОРТ
НБА звезда открила сурову истину: „Два пута сам прислонио пиштољ на своју главу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала