- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија гради брзу пругу Москва-Санкт Петребург

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖелезничка пруга
Железничка пруга - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин објавио је почетак изградње брзе пруге Москва – Санкт Петербург приликом учешћа на свечаној церемонији у којој је учествовао путем видео везе из Новог Огарева у Московској области.
„На прошлом састанку смо се договорили да ћемо се још једном срести у овом саставу, забележити да су сва питања око којих смо се договорили, разрађена и решена. Договор је био да ћемо на овом састанку потврдити и то да смо заједно започели велики пројекат“, рекао је Путин.
Председник Русије је свима пожелео успеха у раду и захвалио се на реализацији свих припремних радова који ће омогућити реализацију пројекта.
Руски лидер је навео да је уверен да ће пројекат бити реализован, да ће имати веома важну и приметну улогу у реализацији оних планова развоја земље који су разматрани у претходним месецима и који су споменути у његовом обраћању Федералној скупштини.
Путин је рекао да је сигуран да Русија има најбољу железницу, а брза пруга ће омогућити већу брзину теретних возова.
Изградња брзе пруге Санкт Петербург-Москва је предвиђена пројектом Транспортне стратегије Руске Федерације до 2030. године. Ова траса би требало да смањи време путовања између тих градова које ће бити око два сата и 15 минута, композиције ће ићи на сваких 10-15 минута, а прве би требало да се појаве до 2028. године. Путин је у обраћању Федералној скупштини навео да ће пруга проћи кроз град Твер и Велики Новгород.
Погледајте и:
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
РУСИЈА
Кључне поруке Путина у седам кратких видеа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала