- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски дуел у Лиги Европе – а у Лиги шампиона спектакл: Реал дочекује Манчестер

© AFP 2023 / GABRIEL BOUYSФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2024
Пратите нас
Последњи жреб у оваквом формату за четвртфинале европских такмичења одржан је у Ниону, а парови су мало је рећи спектакуларни што значи да нас чекају праве фудбалске посластице. Најзанимљивије ће свакако бити у сусрету Реал Мадрида и Манчестер ситија у Лиги шампиона, док ће у Лиги Европе један против другог играти Лука Јовић и Миле Свилар.
Први извучени тимови који се састају у четвртфиналу Лиге шампиона су Арсенал и Бајерн. Затим је извучен Атлетико Мадрид који ће играти против Борусије Дортмунд што је велика прилика за оба тима да остваре велики резултат у елитном такмичењу.
Фудбалери Реал Мадрида дочекаће Манчестер сити, што најављује велику борбу јер су се оба тима претходних година састајала у каснијој фази такмичења. Нема сумње да нас очекује епска борба, а „краљевски клуб“ сигурно није имао баш превелику жељу да се састане са актуелним прваком.
Последњи пар чине Пари Сен Жермен и Барселона.
Када је реч о паровима за полуфинале, жреб је одлучио да победник двомеча Атлетико Мадрида и Борусије Дортмунда игра против бољег из дуела Пари Сен Жерман и Барселоне, док ће Арсенал или Бајерн играти против бољег из двомеча Реал Мадрид - Манчестер сити.
Прве утакмице четвртфинала играју се деветог и десетог априла, а реванш мечеви заказани су за 16. 17. април. Полуфинала играју се 30. априла и првог маја, а реванш утакмице седам дана касније.
Финале Лиге шампиона заказано је за први јун, а играће се на стадиону „Вембли“ у Лондону.
После жреба за Лигу шампиона, одржан је жреб и за Лигу Европе који је такође донео изузетно занимљиве парове.
У четвртфиналу гледаћемо италијански дуел. Екипа Милана ће бити домаћин у првој утакмици против Роме. Овај сусрет посебно ће бити занимљив за српску јавност јер ће Лука Јовић и Јан Карло Симић играти против Милета Свилара.
Фудбалери Ливерпула састају се са Аталантом, док Бајер Леверкузен који се намучио за пролазак у четвртфинале, дочекује Вест Хем. Последњи извучени пар су Бенфикa и Олимпик Марсеј.
У полуфиналу играће победници двомеча Марсеј/Бенфика и Ливерпул/ Аталанта, односно Бајер/Вест Хем и Бенфика/Марсеј.
Финале Лиге Европе игра се на стадиону „Авива парк“ у Даблину 22. маја.
Уследило је и жреб за Лигу конференција. Први извучени пар чине Бриж и ПАОК. Још један представник Грчке, Олимпијакос у четвртфиналу ће играти против Фенербахчеа.
Наредни извучени пар чине Астон Вила који је један од фаворита за освајање такмичења и Лил. Последњи четвртфинални меч играју Викторија Плзен и Фиорентина.
Ово је уједно био и последњи жреб у традиционалном формату јер ће се од наредне године све одређивати уз помоћ технологије.
Полуфинални меч играће победник из дуела Астон Вила/Лил против победника из меча Олимпијакос/ Фенербахче. Други полуфинални пар чиниће победници дуела Бриж/ПАОК и Викторија Плзен/Фиорентина.
Срђан Бабић - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2024
СПОРТ
Москва слави Срђана – нови гол српског репрезентативца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала