- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Да ли зимску гардеробу да спремамо за одлагање: Познати метеоролог објавио прогнозу до краја марта

© Sputnik / Лола ЂорђевићФорзиција
Форзиција - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2024
Пратите нас
Марко Чубрило, метеоролог аматер чије прогнозе прати цео регион, објавио је на друштвеним мрежама какво нас време чека до краја марта.
Како је навео, у недељу, 17. марта биће углавном суво, са температуром од 9 до 17 степени. Ветар ће уз падвине пролазно окренути на умерен, северозападни.
У понедељак поново претежно сунчано и релативно топло уз максимуме и до око 20 степени понегде, али би у уторак са спуштањем језгра хладног ваздуха уследило пролазно наоблачење уз кишу и окретање ветра на северни смер.
Затим би, додаје метеоролог, неколико дана било углавном суво али прохладно, те би јутарњи минимуми могли бити од -2 до 5 степени, па ће местимично бити услова за слаб мраз. Током дана би температуре биле мало испод просека, углвном од 6 до 13 степени.
Око петка, 22. марта на кратко поново топлије, док би затим могли ући у период променљивог и нестабилног времена уз честу појаву падавина и пролазних захлађења која би могла бити довољно јака да на вишим планинама услове повремен снег, док би се температуре кретале око просека.
Како је навео, тек за четири до пет дана ћемо имати јаснију представу о тренду времена после овог датума.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала