- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Губици украјинских диверзаната који су покушали да пробију руску границу износили до 70 одсто

© Sputnik / Наталья СеливерстоваМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2024
Пратите нас
Губици украјинских снага који су синоћ покушали да пробију руску државну границу износили су од 60 до 70 одсто диверзаната, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Према његовим речима, руске снаге већ неколико дана успешно одбијају покушаје украјинских диверзаната да продру на руску територију.
„Од 2.500 диверзаната колико је покушало ових дана да пробије руску границу, 1.700 је погођено, а ликвидирано је 550 људи“, казао је Песков.
Додао је и да председник Русије Владимир Путин редовно добија извештаје о нападима украјинских диверзаната у Белгородској и Курској области. Тим поводом огласио се и Путин који је рекао на састанку Савета безбедности Русије да на тај начин Кијев покушава да омете председничке изборе у Русији и поручио да ће те акције Украјине само ујединити Русе.
Раније данас, Министарство одбране Русије саопштило је да су руске оружане снаге успеле да одбију нападе и зауставе покушаје продора на руску територију диверзантско-извиђачких група из Сумске области Украјине, као и да је погинуло око 30 украјинских бораца.
Руска војска на краснолиманском правцу - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2024
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Руска војска се учврстила у центру Работина; Украјинци гранатирали Грајворонски округ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала