- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Руска војска на краснолиманском правцу - Sputnik Србија

УЖИВО Руска војска се учврстила у центру Работина; Украјинци гранатирали Грајворонски округ

Пратите нас
Специјална војна операција руске војске у Украјини, 752. дан. Руски министар одбране Сергеј Шојгу одржао је састанак у штабу здружене групе снага у зони специјалне операције. Украјинске снаге настављају ракетне нападе и нападе дроновима на Белгородску и друге пограничне области Русије.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
22:13 16.03.2024
Украјинска војска гранатирала је Грајворонски округ, саопштио је губернатор Белгородске области Русије Вјачеслав Гладков.
Како је рекао, за сада нема рањених, али има оштећених зграда – ватра гори у два стамбена објекта, а запалила су се и три аутомобила.
Поред тога, око десет околних села остало је без струје.
20:44 16.03.2024
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2024
Специјална операција у Украјини
Кремљ: Губици украјинских диверзаната који су покушали да пробију руску границу износили до 70 одсто
16:42 16.03.2024
Руска војска се учврстила у центру Работина на запорошком делу фронта, изјавио је лидер грађанског покрета „Заједно са Русијом“ Владимир Рогов.
Како је рекао, руска војска је остварила тактички успех у Работину, комплетно контролишу јужну централну територију тог места.
Подсетимо, Работино се налази у Запорошкој области, а Кијев је освајање тог места сматрао главним успехом прошлогодишње контраофанзиве на запорошком делу фронта.
12:25 16.03.2024
Припадници групе "Запад", на хаубицама "мста-Б" настављају да ликвидирају украјинске диверзионе групе које покушавају да се пробију на територију Русије, саопштило је Министарство одбране.
12:23 16.03.2024
Руско Министарство одбране саопштило је да је у Сумској области у Украјини уништен погон за производњу дронова, док су у Одеси уништена упоришта нацистичких јединица „Цунами“и „Љут“као и четири пункта украјинске војске за управљање дроновима.
11:34 16.03.2024
Још два украјинска дрона уништена су око поднева изнад Белгородске области, саопштило је Министарство одбране Русије.
11:32 16.03.2024
Најважније са брифинга Министарства одбране:
Руска војска одбила је нападе и спречила покушаје украјинских диверзаната да се пробију на територију Русије са подручја Сумске области, такође су спречени покушаји диверзната да уђу у Белгородску област око места Сподарјушино и Козинки, Украјинци су том приликом изгубили 30 војника, три тенка, вишецевне бацаче ракета „вампир“и„град“;
Руска војска побољшала је своје положаје и нанела пораз украјинским снагама на авдејевском правцу и одбила три контранапада, снаге Кијева изгубиле су 400 војника;
На јужнодоњецком правцу руска војска је одбила напад украјинских снага које су изгубиле 130 војника;
На херсонском правцу ликвидирано је 40 украјинских војника;
На доњецком правцу одбијен је украјински напад а противник је изгубио 260 војника, уништене су две британске хаубице и артиљеријско оруже М119 америчке производње, као и четири складишта са муницијом;
Украјинске снаге су на купјанском правцу изгубиле 50 војника
10:33 16.03.2024
Владајућа "Јединствена Русија" саопштила је да су електронски сервиси партије били изложени сајбер нападу.
08:37 16.03.2024
Два мушкарца су погинула у украјинском гранатирању Белгорода, саопштио је губернатор области Вјачеслав Гладков.
08:03 16.03.2024
Владимир Зеленски и његова клика нису заинтересовани за озбиљне преговоре са Русијом. Они и даље гаје илузије о томе да могу да победе Русију на фронту, рекао је у интервјуу за Спутњик заменика руског амбасадора у УН Дмитриј Пољански.
"Они су заинтересовани само за капитулацију Русије. Они још имају илузије да могу да остваре војну победу над Русијом уз помоћ западног оружја", рекао је он.
Десетине хиљада, ако не и стотине хиљада Украјинаца ће ту илузију платити главом, указао је он и подсетио да је Зеленски забранио да се воде преговори са Русијом.
"Тако да тврдње о томе да је Украјина спремна за некакве преговоре само изазивају смех ", рекао је Пољански. Како је рекао, Русија је, с друге стране, небројено пута истицала да је спремна да размотри као да оствари циљеве СВО мирним путем и да је спремна за преговоре.
07:56 16.03.2024
Украјинске власти почеле су евакуацију Сумске области која се налази недалеко од границе са Русијом, преносе локални медији.
07:54 16.03.2024
07:51 16.03.2024
Пацијенти психијатријског одељења болнице у Маријупољу нису били обавештени да је препарат против реуматског артритиса, који је на њима тестиран за потребе западних компанија уз сарадњу са украјинским званичницима, потенцијално могао да изазове појаву канцера лимфног и крвног система, произлази из докумената до којих је дошао Спутњик.
Ради се о експерименталном леку SB4 данске, белгијске и британске компаније. Спонзор истраживања био је "Самсунг бајоепис".
07:41 16.03.2024
Украјинска војска гађала је рафинерије нафте у Самарској области. У делу рафинерије за обраду нафтних деривата избио је пожар, али нема повређених, саопштио је губернатор региона.
07:39 16.03.2024
Изнад територије Белгородске области у јутарњим сатима оборена су два украјинска дрона, као и осам пројектила "вампир", саопштило је руско Министарство одбране.
Током ноћи ПВО је пресрела и уништила три украјинска дрона, ракету "точка-У" изнад Белгородске области, као и осам дронова изнад Курске области.
07:36 16.03.2024
Руски министар одбране Сергеј Шојгу одржао је састанак у штабу здружене групе руских снага у оквиру СВО.
Он је саслушао рапорте команданата у вези са актуелном ситуацијом у више праваца у зони специјалне операције, деловању противника и реализацији постављених задатака.
Министар је посебно скренуо пажњу на извештаје о ефикасности рада обавештајно-ударних снага и контрабатеријске борбе.
Начелник штаба здружене групе снага Алексеј Ким известио је Шојгуа о томе да противник трпи велике губитке у живој сили и техници услед деловања високо прецизног наоружања руске војске и ударних беспилотних летелица.
У последњих недељу дана обавештајно-ударни системи уништили су три ПВО система „патриот“.
Шојгу је обавештен да је прецизним ударом авијационе бомбе снаге 1,5 тона ликвидирано око 300 бораца украјинског нацистичког батаљона „Кракен“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала