- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Иницијатива уродила плодом – удружење Срба добило подршку за Ђоковићеву бисту на Женевском језеру

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2024
Пратите нас
Тениски савез Француске је подржао постављање бисте најбољег тенисера свих времена Новака Ђоковића у месту Тонон ле Бен на обали Женевског језера.
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2024
СПОРТ
Федерер: Пратим шта ради Новак – знам када обори рекорд
Иницијативу су покренули Саша Пешић, председник удружења „Сви Срби у Паризу“ и Драгослав Куле Перишић, легенда мотоциклизма.
На састанку председника општине Тонон ле Бен Кристофа Армињона и председника Тениског савеза Француске Жила Моретона потврђена је подршка идеји за постављање бисте Новака Ђоковића уз намеру да спортска хала и тениски комплекс понесу име најбољег тенисера свих времена.
Саша Пешић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
СПОРТ
Спутњик открива – на Женевском језеру ниче биста Новака Ђоковића: „Сваки Србин ће бити поносан!“
Састанку су присуствовали и председник Тениског савеза града Тоном Ле Бен Жерар Бастијен, званичници града Филип Лаот и супруга првог човека француског тениса Вероника Дале Моретон.
„Још један велики корак је начињен за постављање прве бисте у Европи са ликом најбољег тенисера свих времена Новака Ђоковића. Подсетимо да је идеја за овај пројекат дошла од председника удружења Сви Срби у Паризу, Саше Пешића, а да је она прихваћена од стране званичника општине Тонон ле Бeн захваљујући великом раду и ангажовању прослављеног шампиона у мотоциклизму, Драгослава Кулета Перишића, који је водио преговоре и који последњих година много чини на јачању српско-француских веза. Треба поменути и господина Драгана Котарца без кога зближавање Србије, Срба и водећих људи ове општине, који су иначе прави заљубљеници у Србију, сигурно не би било“, наведено је из организације „Сви Срби у Паризу“.
После идеје, иницијативе, заједничког рада, одлуке општине Тонон ле Бен а сада и подршке Тениског савеза Француске, остало је да се свима испуни жеља и да инагурацији бисте присуствује Новак Ђоковић.
„Куле Перишић би требало до краја марта да се састане са Ђоковићевим тимом како би се званично обавестио најбољи тенисер света и договорили детаљи око инагурације“.
Додаје се да у тиму који заједнички ради на остварењу овог сјајног пројекта учествују и професор Јован Филиповић, Миљко Живојиновић (син прослављеног глумца Бате Живојиновића) и чувени српски фотограф из Француске Милојко Милановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала