- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бивши шеф ЦИА: Украјина више нема војника за фронт

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајински војници у Запорошкој области
Украјински војници у Запорошкој области - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
Пратите нас
Осим оружја и муниције Украјина нема ни људи за фронт, изјавио је бивши шеф ЦИА и бивши командант снага САД и НАТО-а у Авганистану Дејвид Петреус у интервјуу италијанском листу „Стампа“.

„Кијевски парламент и руководство Владимира Зеленског морају да промене начин позивања у војску. Фронтални део украјинске одбране чине војници који су у просеку старији од 40 година. Кијев треба да преиспита ротацију војске, опреми позадинске јединице и прошири позив за војску. Знам да је ово осетљиво питање и изазов, али мора да се брзо реши“, рекао је он.

Лист „Фајненшнал тајмс“ је раније писао да украјински војници изјављују да им одсуство ротација убија мотивацију и уништава борбени дух, а због недостатка људи им одлажу одморе. Након тога је главнокоманујући Оружаним снагама Украјине Александар Сирски изјавио да ће бити организована ротација на фронту.
Украјински председник је тражио од Сирског да другачије организује мобилизацију и ротацију војника, како би у сукобу на фронту учествовало скоро милион људи.
У Украјини покушавају да усвоје нацрт закона о мобилизацији. Њиме се не предвиђа позив инвалидима, али се значајно пооштрава сам процес. Војни обвезници морају да се појаве у року од 60 дана од објављивања мобилизације. У случају да се војник не појави у одређено року онда му може бити ограничено право одласка у иностранство, право управљања возилом и затворени рачуни у банци.
Погледајте и:
Амерички генерал Дејвид Петреус - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2023
СВЕТ
Бивши шеф ЦИА: Русија ствара услове за нову офанзиву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала