- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Парни ваљак“ извукао бод у „ораници“ у Лучанима: Бојић шокирао Партизан – Николић спасао

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер Игор Дуљај
Тренер Игор Дуљај - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
Пратите нас
Фудбалери Партизана одиграли су нерешено против Младости - 1:1 у мечу 26. кола, а оно што је било у центру пажње је очајан терен у Лучанима, који је више подсећао на ораницу, него на место на ком се игра један суперлигашки меч.
Бод мање и утакмицу више има Партизан од вечитог ривала.
Мучио се Партизан на гостовању у Лучанима, а посао му је додатно отежао и катастрофалан терен. После практично пет минута фудбала стадион Младости претворио се практично у њиву. Лопта се тешко кретала, лоше и чудно је одскакала, што је фудбалерима на терену значајно отежавало посао.
Спора и безидејна игра Партизана у првом полувремену, где практично и није било већих шанси на обе стране, па не чуди што су мреже мировале после 45 минута.
Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
СПОРТ
Јовељић опет погодио и засео на врх са Суаресом – Меси им гледа у леђа /видео/
Голман београдског тима Александар Јовановић је у 25. минуту показао да је фантастичан и да заслужује да се нада репрезентатвним позиву у будућности. Одбранио је ударац Величковића који је избио „један на један“ са њим, али је на крају подигнута зауставица због офсајда. Ипак, одбрана је била врхунска и Јовановић заслужује све похвале.
У наставку је покушавао Партизан преко Захида, Баждара, Северине и Гоха, али безуспешно. И таман када се очекивало да ће се на одмор отићи резултатом 0:0, у 44. минуту уследио је савршен центаршута Варјачића с десне стране, а главом је лопту у мрежу сместио Петар Бојић.
Како је тим Игора Дуљаја претрпео шокантан пораз у претходном колу против Напретка на свом терену, тако је било јасно да нема право на кикс у Лучанима.
У наставку сусрета мало је недостајало да Младост у 51. минуту дуплира предност преко Ћирковића који је одлично шутирао с десне стране, а лопта је прозујала преко пречке Јовановићевог гола.
Низале су се прилике у тим тренуцима. У 55. је изгледну прилику пропустио Величковић, који је лвом ногом са шест-седам метара шутирао поред Партизановог гола.
Убрзо затим Дуљај је извршио промену, у игру је ушао Алдо Калулу уместо Северине, претходно су у свлачионици на полувремену остали Баждар и Кастиљо, заменили су их Немања Николић и Бибрас Натхо.
Још једну велику прилику за Младост није искористио Патрик Фрајдер, а црно-бели шансу за изједначење пропустили су у 78. минуту када није најбоље реаговао Немања Трифуновић.
После низа пропуштених прилика Немања Николић у 85. минуту успео је да затресе мрежу за 1:1. Варјачић је био близу тога да спречи погодак, али лопта је овога пута била на страни црно-белих.
Претили су фудбалери Партизана у последњим минутима, вршили су притисак, али су се фудбалери домаћег тима бранили и нису допустили да црно-бели однесу победу.
Ово је трећи меч у низу у ком Партизан не успева да упише победу. После ремија са Црвеном звездом уследило је пораз од Напретка и потом нови реми са тимом из Лучана.
Немања Максимовић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
СПОРТ
Председник открио да Србин одлази – Атина или Београд следећа станица
Ненад Лалатовић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
СПОРТ
Наставак турнеје по Србији или ново „бекство“ из српског фудбала?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала