- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија може створити санитарну зону на територији Украјине

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаРуски војник, дрон
Руски војник, дрон - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
Пратите нас
Русија, узимајући у обзир нападе украјинских оружаних снага на Белгородску област, у неком тренутку би могла да створи „санитарну зону“ на територији Украјине која се граничи са Русијом, изјавио је кандидат за председника Русије и актуелни шеф државе Владимир Путин у свом предизборном штабу.
"Нисам спреман да сада причам о томе шта, како и када треба да припојимо (територије). Али не искључујем да ћемо, имајући у виду трагичне догађаје који се данас дешавају, бити принуђени у једном тренутку - када то будемо сматрали потребним – да створимо одређену „санитарну зону“ на данашњим територијама под контролом кијевског режима“, нагласио је он, коментаришући предлоге о припајању Харковске области како би се спречили украјински напади на руску границу.
„Створити зону безбедности, преко које непријатељ неће моћи да користи своје оружје, пре свега, наравно, стране производње“, објаснио је шеф државе.
„То је посебно питање“, рекао је он у свом предизборном штабу, одговарајући на захтев да се именује величина могуће „санитарне зоне“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала