- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бела кућа: Путин је председник Русије – то је стварност

© AP Photo / Jacquelyn MartinБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
Пратите нас
Стварност је таква да је Владимир Путин председник Русије и Сједињене Америчке Државе ће поступати полазећи од те чињенице, изјавио је на редовном брифингу за новинаре помоћник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливен.

„Реалност је таква да је Путин руски председник и у складу са том чињеницом смо морали да делујемо током целог сукоба у Украјини и наставићемо да делујемо у тој реалности", рекао је он.

Они је поновио тврдње да избори нису били у складу са демократским критеријумима.
Саливан је поред тога, коментаришући изјаву француског председника Емануела Макрона да се не може искључити могућност слања снага у Украјину, истакао да америчка администрација није променила свој став и да као ни раније не намерава да шаље амерички војни контингент у Украјину.
„Не могу да коментаришем речи француског лидера. Он изражава своје мишљење јавно. Јасно смо ставили до знања своје гледиште о томе да не планирамо да шаљемо америчке војнике у Украјину“, нагласио је Саливен.
Подсетимо, председник Француске је крајем фебруара, на прес конференцији после састанка посвећеног подршци Украјине, изјавио да се не може искључити могућност слања снага у Украјину, мада о томе нема консензуса међу европским лидерима.
У Кремља су након тога поручили да у случају уласка западних снага у Украјину неће бити реч о вероватноћи, већ о неизбежности директног сукоба Русије и НАТО.
Погледајте и:
Председник Француске Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
СВЕТ
Макрон: Могућа копнена операција против Русије у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала