- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда Србије и руских „армејаца“ за Спутњик: „Једва чекам спектакл у Москви!“

© Sputnik / Alexander Vilf / Уђи у базу фотографијаМилош Красић,
Милош Красић,  - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2024
Пратите нас
Ексклузивно
Русија и Србија наћи ће се „очи у очи“ 21. марта на „ВТБ Арени“ у пријатељском мечу. Позив за спектакл имао је и Милош Красић, прослављени српски фудбалер, који је пола деценије са успехом бранио боје ЦСКА из Москве. У интервјуу за Спутњик Краса је најавио да очекује голове у „братском дуелу“.
Србија је са пет голова испратила „Зборнаја команду“ у претходном одмеравању снага на Маракани у Лиги нација 2020. године, и био је то последњи дуел две православне селекције. Пре тога у Монте Карлу су 2016. поменуте репрезентације одиграле мирољубивих 1:1 на стадиону „Луј други“ и било је то загревање Руса за Европског првенство.
Сада су улоге обрнуте. Орлови се спремају за ЕВРО, док изабраници Валерија Карпина због суспензије УЕФА и ФИФА немају право да играју квалификације. Ипак, добили су „зелено“ светло од Европско куће фудбала и Александра Чеферина да играју са Србијом.
Спектакл је заказан за 21. март у Москви на „ВТБ Арени“ и тим поводом Спутњик је контактирао легенду московског ЦСКА и репрезентације Србије – Милоша Красића, како би чуо његова очекивања од предстојећег сусрета.
Србија је била силовита против Русије пре четири године у Београду, шта очекујете од дуела „браће“ у Москви?
- Сигурно да је једна лепа ствар да се одигра таква утакмица у Москви. Очекујем доста навијача, добар амбијент и велики број голова. Очекујем добру утакмицу, иако је пријатељска. Добра провера за нас пред Европско првенство у Немачкој које се ближи. Што се тиче Руса, иако немају могућност да играју велика такмичења у последње две године, опет се ради о једној доброј репрезентацији. Њихови фудбалери углавном играју за ЦСКА из Москве и Зенит, играју за велике руске клубове у једној јакој лиги и сигурно је да су они у форми. Руси имају добру селекцију и велики број младих играча који надолазе, а нама ће бити добра провера за почетак припрема за Европско првенство.
Како гледате што је УЕФА, упркос притисцима са стране, аминовала да Русија и Србија одиграју пријатељски меч?
- Знамо сви каква је ситуација и шта се дешава са Русима. Исто тако знамо да ми са њима имам добар однос и да политика и неке друге ствари не треба да се мешају. Ово је спорт. Драго ми је што ћемо одмерити снаге са Русима.
Најавили сте голове, а када смо код њих, неће бити Душана Влаховића који игра у фантастичној форми у дресу Јувентуса, чије боје си и ти својевремено бранио. Али, ту су Митровић и Јовић, који је коначно „прорадио“ у Милану...
- Посебно ми је драго због Луке Јовића. Ценим ту његову фудбалску интелигенцију, мислим да је играч на врхунском нивоу и да је коначно нашао себе. Његов квалитет никада није био споран, требало је само мало времена да уђе у форму. Влаховић ће сигурно недостајати, али ту су Александар Митровић и Душан Тадић. Влаха је у страшној форми, жао ми је што неће бити актер спектакла у Москви.
Руси су направили одличну увертиру за спектакл у Москви 21. марта. Позвали су велики број познатих личности из Србије, од Новака Ђоковића, преко Емира Кустурице, до Милоша Биковића. Ту су и сјајни промо спотови као позив на утакмицу, да ли сте и ви добили позив?
- Да, све сам то испратио. Имао сам позив и требало је да идем са супругом за Москву, али сам због операције менискуса прошле суботе морао да откажем присуство. Баш сам у новембру, децембру био у Москви на турниру легенди ЦСКА и Локомотиве и било је фантастично. Искрено, једва чекам да видим како ћемо изгледати са тим променама у систему које је најавио селектор Стојковић. Играћемо са четири позади. Видећемо како ће се момци снаћи у тој новој формацији. Није лако када се креће нешто ново, а на врата вам куца Европско првенство.
И за крај, за кога ћете навијати?
- Па добро, наравно да ћу навијати за Србију. Мене феноменалне успомене вежу за Русију и Москву, где сам провео пет сјајних година. Вероватно најбољих у каријери, са пуно трофеја, доста добрих утакмица, голова и титула, закључио је интервју за Спутњик „плавокоси Џексон“ Милош Красић.
Милан Гајић  - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2024
СПОРТ
Из спота са Биковићем у дрес Србије и правац Москва: „Пресудиће срце – и све је јасно“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала