- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о предлогу Бореља за коришћење руске имовине: Води ка рушењу међународног права

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед московски Кремљ
Поглед московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
Пратите нас
Предлог шефа дипломатије Европске уније Жозепа Бореља да се руска имовина користи за финансирање Кијева води ка рушењу правних основа европског и међународног права, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Борељ је раније саопштио да је дао на разматрање земљама ЕУ предлог да се искористе приходи од замрзнуте руске имовине за војну помоћ Украјини.
„То је још једна изјава чији је циљ рушење правних основа европског и међународног права“, рекао је он коментаришући предлог Бореља.
Песков је истакао да Европљани добро знају о могућој штети по њихову економију и имиџ због коришћења руске имовине за помоћ Кијеву, а појединци и државе који ће бити релевантни за доношење такве одлуке биће деценијама кривично гоњени.
Раније је високи европски званичних саопштио да ће такав предлог ступити на снагу у среду. Према речима шефа европске дипломатије, предлог подразумева да ће 90 одсто прихода отићи у Европски фонд за мир, а још десет одсто у буџет ЕУ. Борељ је такође навео и да се нада да ће Савет ЕУ ускори утврдити тај предлог.
Погледајте и:
Министар финансија Русије Антон Силуанов - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
РУСИЈА
Руски министар: Поступања са замрзнутом руском имовином добиће симетричан одговор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала