- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Осумњичени за учешће у афери „Тунел“ изручен Црној Гори, одређен му притвор до 30 дана

© Фото : RTCG/PrintscreenЦрногорска полиција
Црногорска полиција - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
Пратите нас
Основни суд у Подгорици саопштио је да је једном од осумњичених да је део групе која је ископала тунел до депоа Вишег суда у Подгорици, Владимиру Ерићу, одређен притвор до 30 дана.
"Судија за истрагу оставила је на снази решење овог суда којим је окривљеном В. Е. одређен притвор због основане сумње да је извршио кривично дело тешка крађа, а због опасности од бекства", наводи се у саопштењу, преноси РТЦГ.
Решењем судије за истрагу остављено је на снази решење које је донето 26. септембра прошле године, а којим је Ерићу одређен притвор због основане сумње да је извршио кривично дело криминално удруживање, тешка крађа и спречавање доказивања.
Притвор по овом решењу може да траје најдуже месец дана од дана лишавања слободе.
Ерић је изручен Црној Гори по међународној потерници, коју је расписао НЦБ Интерпол Подгорица. Ухапшен је 13. октобра прошле године на аеродрому у Стокхолму док је покушавао да се укрца на лет за Београд, пренео је портал РТЦГ.
У копању тунела испод Вишег суда у Подгорици, учествовали су, како је раније саопштила црногорска полиција, Вељко Марковић (32), Милан Марковић (53), Дејан Јовановић (30) и Владимир Ерић (32), сви држављани Србије. Осим Ерића, остали осумњичени још измичу органима правде.
Паралелно је ухапшена и група црногорских држављана, који су окривљени за логистику и помагање учиниоцима након извршења кривичног дела. Међутим, сви они су ослобођени одлукама црногорског Врховног суда.
Налогодавци, финансијери, али и мотиви за копање тунела, још нису познати. Попис није завршен ни шест месеци након провале, а засад се зна да су украдени пиштољи, дрога, мобилни телефони.
Истражитељи претпостављају да је тунел између приватног стана у стамбеној згради у Његошевој улици до депоа у подгоричком Вишем суду могао  бити коришћен за бекство неког од затвореника, ликвидације или уклањање доказа.  - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2024
РЕГИОН
Случај „тунел“: Објављен списак несталих ствари из депоа суда у Подгорици – оружје, дрога, телефони
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала